Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României

Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României

Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României, după ce a eşuat să rămână în limitele de deficit bugetar: Răspunsul României la recomandarea CE a fost insuficient. Efortul bugetar a fost mult sub nivelul recomandat, iar cheltuielile au crescut mult mai rapid decât era recomandat.

Un nou raport publicat de Comisia Europeană avertizează România cu privire la măsurile insuficiente de a reduce deficitul bugetar, anunță Ziarul Financiar. Experţii Comisiei Europene consideră că România va încheia acest an cu un deficit de aproape 7%.

Totodată, României i se reproşează întârzierile în implementarea PNRR, program care trebuie finalizat până în august 2026. Instituţia recomandă ţării noastre „accelerarea semnificativă a implementării programelor politicii de coeziune şi a planului de redresare şi rezilienţă, inclusiv capitolul REPowerEU, asigurând finalizarea reformelor şi a investiţiilor până în august 2026, prin garantarea unei guvernanţe eficiente şi consolidarea capacităţii administrative”, se arată în document.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație pe sectoare de drum național, drumuri expres și autostrăzi, cauzate de caniculă

Dacă raportul va fi votat în Consiliul European, Comisia va putea suspenda sau limita fondurile europene alocate României din cauza neîndeplinirii criteriilor.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *