Avarie la o conductă de gaz din Timiș. Reparațiile ar dura trei săptămâni

Încă două zile fără gaz la Sânnicolau Mare!

Presiunea gazului metan a fost redusă din cauza unei avarii la conducta Foeni – Partoș, în zona Cruceni – Grăniceri unde este un dig de retenție aferent râului Timiș.

Furnizorul a redus volumul de gaz furnizat către consumatorii economici mai mari dar consumatorii casnici din localitățile Deta, Banloc, Deta, Voiteg și Moravița nu sunt afectați.

OMW Petrom și Administrația Bazinală de Apă Banat au avansat un termen de circa trei săptămâni în care să se remedieze avaria, termen necesar pentru proiectare, obținerea avizelor și realizarea lucrărilor.

“OMV Petrom a spus că în aproximativ trei săptămâni vor remedia avaria, termen în care este necesar să se facă un proiect, să se obțină avizele în regim de urgență de la Administrația Bazinală de Apă Banat și să se realizeze lucrarea pentru a se putea furniza gazul la parametrii normali. Consumatorii casnici au gaz, doar s-a redus furnizarea gazului la o serie de consumatori economici mai mari”, spune prefectul de Timiș, Liliana Oneț.

S-a precizat faptul că remedierea avariei nu este o soluție pe termen lung, având în vedere faptul că gazul este transportat printr-o conductă veche de peste 30 de ani.

A fost prezentată o soluție care implică construirea unei noi conducte cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Gaz Sud, soluție pentru care este necesară și o finanțare printr-un program guvernamental.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *