Avalanşă de zăpadă cu pietre pe Transfăgărăşan/ O turistă, rănită. Imagini cu maşinile surprinse de fenomenul dezlănţuit pe versanţi

avalansa transfagarasan

Salvatorii intervin duminică pentru recuperarea unei turiste surprinse de o avalanşă de zăpadă cu pietre, produsă pe Transfăgăraşan, în Munţii Făgăraş. A fost cerut şi ajutorul unui elicopter SMURD.

Potrivit ISU Argeş, avalanşa s-a produs pe Transfăgăraşan, în Munţii Făgăraş, la o distanţă de trei kilometri de Cota 2000.

La faţa locului intervin detaşamentul Curtea de Argeş cu un echipaj, dar şi o ambulanţă SAJ cu un echipaj cu medic, precum şi salvamontiştii. De asemenea, salvatorii au cerut şi ajutorul unui elicopter SMURD.

CITEŞTE ŞI: Momentele de groază de dinaintea crimei din vestul ţării: a strâns-o de gât apoi i-a îndesat mâneca de la cămașă în gură

Reprezentanţii ISU Argeş susţin că o femeie a fost surprinsă de avalanşă şi are nevoie de îngrijiri medicale.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat că avalanşa a adus multe pietre şi zăpadă.

”Este o avalanşă de zăpadă cu pietre, se numeşte avalanşă de primăvară. Femeia era lângă maşină, piatra a lovit-o şi e uşor amnezică, nu poate să ajungă elicopterul, dar urcă o ambulanţă către ea de la prima localitate.

Este speriată. Au căzut pietre şi pe maşină, dar ea era lângă autoturism”, a declarat Sabin Cornoiu.

VEZI VIDEO AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *