Autostrada Timișoara-Moravița-Belgrad e gata de drum

Autostrada Timișoara-Moravița-Belgrad e gata de drum

Autostrada Timișoara-Moravița-Belgrad e gata de drum.

Ultimele impedimente în realizarea autostrăzii Timișoara-Moravița-Belgrad au fost înlăturate.

Acest lucru a fost posibil în urma întâlnirii de azi de la Moravița, la care au participat oficiali ai ambelor țări implicate în realizarea proiectului. Prezent la Timișoara, Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a anunțat că s-au depășit majoritatea punctelor rămase în discuție și că, în următoarele două săptămâni, urmează să se finalizeze acordul bilateral dintre România și Serbia cu privire la realizarea acestei autostrăzi.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus, 4 februarie: În trei localități din Timiș, rata de infectare a trecut de 50 la mie!

”S-au depășit majoritatea punctelor care erau cu semnul întrebării. În următoarele două săptămâni, urmează să se finalizeze acordul bilateral dintre România și Serbia.

Apoi, când mă voi deplasa la Belgrad, la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, voi semna acordul cu omologul sârb.

Important e că s-au depășit majoritatea punctelor mai delicate și că, o dată cu semnarea acordului, se va intra în linie dreaptă”, a declarat Grindeanu.

Autostrada, prevăzută inițial ca un drum express

Autostrada Timișoara-Moravița, care inițial era prevăzută ca un drum express,  va avea 70 de kilometri și se desprinde din A1, în zona Remetea Mare, continuând prin Giroc și Jebel.

Porțiunea de la Moravița la Belgrad urmează să fie realizată de partea sârbă.

Pe de altă parte, ministrul transporturilor și-a arătat încă o dată dezamăgirea de modul în care avansează lucrările la Centura de Sud a Timișoarei: ”În două săptămâni, s-au montat doar 22 de grinzi. Trebuie să se schimbe ritmul de lucru, pentru că în felul acesta nu va fi gata până la sfârșitul anului”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns