Autostrada Timişoara – Lugoj, primele imagini video

Lotul 2 al autostrăzii Timisoara – Lugoj a fost deschis, miercuri seara, circulaţiei publice. Astfel, se asigură o continuitate pe autostrada de la Nadlac până la Traian Vuia, intersecţie cu DN 68A, pe o lungime de 142 km, fiind inclusi şi cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschisi traficului în anul 2013).

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanții la trafic că astăzi (23.12.2015), începând cu ora 19:00, se va deschide traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Timișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 – km 79+625.

Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013).

Datorită managementului riguros, dar și datorită obținerii tuturor avizelor și acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme.

De asemenea vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție.

Contractul Proiectare și execuție autostrada Timișoara – Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625 a fost semnat în data de 04.12.2013, Ordinul de Începere al lucrărilor fiind emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016.

Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85% şi de Guvernul României în proporţie de 15%, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei fără TVA.

În vederea desfășurării în siguranță a circulației rugăm utilizatorii să respecte semnalizarea rutieră și indicațiile agenților de poliție”, se precizează în comunicatul CNADNR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Timi Mihai 25 decembrie 2015
Bine ca au deschis-o, chiar si fara parcari! Pe 23 am facut pe DN 2 ore din Timi pana in Topolovat! Dar au tupeu fantastic sa ne aduca aminte ca 10km zac nefolositi din2013, rusine CNADNR ca nu a fost in stare sa-i dea in folosinta acum 2ani prin amenajarea unui banal si ieftin giratoriu provizoriu la Sanovita. Rusine pt cei 10km din 2013 nefolositi, chiar nu se sesizeaza nimeni?
Autostrada fara utilitati 25 decembrie 2015
Tiganie romaneasca, deschidem autostrada apoi SE VOR DESCHIDE doua parcari de scurta durata, SE VOR DESCHIDE in cateva saptamani (daca va fi soare) doua spatii de servicii! Deci orice sofer/pasager daca are o necesitate fiziologica va utiliza santurile autostrazii! Nu sunt terminate nici cele trei racorduri de acces pe/de pe autostrada. Gardul de protectie este extrem de firav iar zona verde de protectie la zgomot si vant/viscol lipseste cu desavarsire desi in proiect apare insa DOAR PE HARTIE!!