Conexiunea de la Nădlac va fi oficial deschisă în 11 iulie

Momentul istoric al interconectării primei autostrăzi românești la reșeaua europeană de magistrale rutiere, prin nodul de la Nădlac, se va consuma sâmbătă, 11 iulie, la ceremonie fiind anunțată și prezența premierilor de la București și Budapesta, Victor Ponta și Victor Orban, au anunțat, miercuri, reprezentanții autorităților guvernamentale române.

Atât partea română, cât și partea maghiară au finalizat deja lucrările propriu-zise la tronsoanele de autostradă dintre Arad și Nădlac și, respectiv, Mako și Nădlac, în această perioadă (dar și în săptămânile care urmează) șantierul fiind păstrat doar pentru lucrări adiacente minore, care nu vor perturba traficul.

România aduce, deocamdată, ca zestre la rețeaua continentală de autostrăzi, un tronson continuu de 84 de kilometri (dintr-un total național de puțin peste 700), la care sunt racordate, în acest moment, prin descărcări mai mult sau mai puțin corespunzărtoare necesităților, doar municipiile Arad și Timișoara.

Situația se va ameliora ușor la sfârșitul anului, când este preconizată finalizarea lotului Izvin-Șanovița, care va prelungi contribuția românească cu încă 35 de kilometri și un nou municipiu, Lugojul. Data interconectării n-a fost aleasă întâmplător, în 14 iulie sărbătorindu-se 166 de ani de la Tratatul de pacificare dintre armatele revoluționarilor pașooptiști români și maghiari, semnat, la Szeged, de Nicolae Bălcescu și Lajos Kossuth.

0 Comments

No Comment.