Autoritățile atrag atenția asupra fake news-urilor cu privire la campania de vaccinare

vaccin coronavirus 1

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) atrage atenția că, în spațiul public, în special în mediul online, au apărut și s-a viralizat informații false, imprecise, inexacte sau înșelătoare despre campania de vaccinare din România. Menționând un astfel de caz de fake news, CNCAV oferă și o serie de sugestii privind informarea din surse credibile cu privire la vaccinare. Autoritățile subliniază totodată că, după vaccinarea a peste 10.200 de persoane, nu s-au înregistrat cazuri de reacţii adverse severe şi nici decese, conform hotnews.ro.

„Recent, în spațiul public, în special în mediul online, au început să apară și să se viralizeze informații false, imprecise, inexacte sau înșelătoare despre campania de vaccinare din România. Cu titlu de exemplu, pe rețeaua socială Facebook a apărut conținutul potrivit căruia ”la spitalul Baltasar din București, o asistentă medicală moare, la o oră după vaccin! Era sănătoasă și în floarea vârstei”, arată CNCAV.

Astfel, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 aduce „câteva clarificări în acest sens”.

„Situația privind vaccinările, reacțiile adverse și natura acestora este publicată în fiecare zi, în jurul orei 18.00, de către CNCAV pe site-ul oficial, www.vaccinare-covid.gov.ro, și trimisă, spre informare și publicare, reprezentanților presei. Potrivit ultimei situații publicate, în România, numărul total al persoanelor vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare este de 10.289, iar numărul total de reacții adverse (comune și minore) este de 26 (4 reacții locale cu durere la locul injectării și 22 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie). Nu s-au înregistrat cazuri de reacții adverse severe și nici cazuri de deces”, precizează sursa citată.

Continuarea pe hotnews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *