Autorități locale din vestul țării au pornit pe urmele urșilor

Autorități locale din vestul țării au pornit pe urmele urșilor

Autorități locale din vestul țării au pornit pe urmele urșilor

Zilele trecute, la Petroșani, a avut loc un exercițiu de alarmare, în ultima perioadă fiind semnalată prezența urșilor în mai multe zone locuite din municipiu.

”În ultima perioadă, pe raza municipiului Petroșani a fost semnalată, în repetate rânduri, prezența urșilor în mai multe zone locuite, respectiv în Dâlja, pe Slătinioara, Sălătruc, în zona Brădet sau chiar în proximitatea Cantinei Studențești a Universității Petroșani.

Acesta este motivul pentru care am organizat, pe Slătinioara, un exercițiu de alarmare, împreună cu reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi ”Băniceana”, coordonați de dl. Marcel Popoviciu, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale Petroșani.

CITEȘTE ȘI: Kaufland retrage un produs periculos. Poate fi returnat fără prezentarea bonului fiscal

Scopul acestui exercițiu a fost unul de prevenție și ne-am deplasat în teren pentru a stabili cum ne coordonăm în cazul unei situații reale, cum acționăm în baza prevederilor legale, fiecare instituție implicată având un rol bine determinat.

Au fost luate în calcul mai multe scenarii, respectiv prezența ursului în intravilan, în extravilan, într-un spațiu închis (de exemplu un grajd de animale) sau dacă ursul devine agresiv, în condițiile în care fiecare situație în parte prezintă anumite particularități inclusiv în ceea ce privește intervenția specifică.

De precizat că, potrivit normativelor legale, se recurge la împușcarea unui urs doar când există risc ridicat, adică animalul atacă omul sau gospodăriile”, transmit reprezentanții Primăriei Petroșani.

Totodată, autoritățile locale oferă câteva recomandări în cazul în care oamenii semnalează prezența uni urs:

”Vă recomandăm ca, în cazul în care semnalați prezența unui urs, să păstrați distanța față de acesta, nu încercați să vă fotografiați cu el sau să îl hrăniți și încercați să vă adăpostiți.

Protejați animalele din gospodărie fără să vă expuneți pericolului și sunați imediat la 112”.

Foto: Facebook/Primria Municipiului Petroșani


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns