Auto Timişoara se reorganizează >> Clubul de fotbal din cartierul Freidorf l-a numit preşedinte pe Ilie Triţoiu şi îşi propune să revină în cel de-al patrulea eşalon fotbalistic

Auto Timisoara 1

Ilie Triţoiu, conducătorul prim-divizionarei de baschet masculin BC SCM Timişoara, va ocupa cea mai importantă funcţie şi în clubul de fotbal Auto Timişoara!

El îi succede lui Harald Pinzhoffer şi a fost „uns” preşedinte în cadrul unei şedinţe ce a avut loc luni cu participarea a peste 30 de oameni de fotbal legaţi într-un fel sau altul de pepiniera din Freidorf.

Noii vicepreşedinţi sunt Ionel Patrichi, Ioan Perdei şi Alin Ignea. Cei patru deja menţionaţi vor face parte şi din consiliul de administraţie, alături de Radivoi Miatov, Ionel Cioca şi Nelu Sârbu.

„Am fost jucător şi antrenor la Auto, iar acum voi ocupa funcţia de preşedinte. Mă întorc în fotbal, am acceptat această propunere pentru domnul Miatov, mă onorează această nouă responsabilitate. Am încredere în toţi prietenii clubului Auto, cred că împreună putem realiza multe lucruri frumoase, însă pentru asta avem nevoie de timp. Este important protocolul cu Ripensia, este importantă şi echipa de seniori, cu care ar trebui să activăm măcar în Divizia D. Este nevoie de un spirit tânăr pentru a asigura continuitatea acestui club”, au fost primel cuvinte ale lui Ilie Triţoiu în calitate de preşedinte al clubului Auto Timişoara.

„Auto poate trăi doar prin centrul de copii şi juniori! Avem o colaborare cu Ripensia, dar vrem să ne păstrăm identitatea. În doi-trei ani vrem să revenim în Liga a IV-a Timiş! Până la vară ne-am propus să găsim soluţii, în acest timp trebuie să vedem ce facem cu adeziunile şi cum va decurge în continuare parteneriatul cu clubul Ripensia”, a punctat preşedintele de onoare al grupării din Freidrof, Radivoi Miatov.

„Întotdeauna am apreciat clubul Auto, de aici au ieşit mulţi juniori deşi nu s-au investit mulţi bani. Soluţia pe care o văd eu pentru redresare? Totul depinde de antrenorii tineri!”, a precizat, la rândul său, Viorel Boiţ.

„Prima condiţie este să vrei”, a spus şi Emerich Dembroschi, prezent la şedinţa clubului Auto Timişoara.

Antrenor principal rămâne Laurenţiu Ignea, iar delegat va fi Antonio Al-Helou. Formaţia din Freidorf activează în Campionatul Municipal Timişoara, unde ocupă în prezent poziţia a şasea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Auto Timişoara se reorganizează >> Clubul de fotbal din cartierul Freidorf l-a numit preşedinte pe Ilie Triţoiu şi îşi propune să revină în cel de-al patrulea eşalon fotbalistic

 1. Domnule Darius Petre , Buna dimineata .

  Nu stiu care a fost baza de documentatie de care v-ati folosit la momentul la care ati hotarart sa publicati acest articol.
  Desigur , este frumos , este imbucurator , este placut sa vezi si sa citesti despre o echipa de fotbal din judet cu teren propriu – unul dintr-e cele mai bune terenuri de fotbal din judetul Timis si nu numai intr-o anumita perioada – cu o baza sportiva destul de bine pusa la punct , o echipa inconjurata de importante nume de fosti fotbalisti care au reprezentat ceva , cel putin pentru oras.
  Insa , Domnule Darius , parafrazand expresia ” oul sau gaina ” vin si va aduc in atentie cateva date despre care , cred ca nu ati auzit .
  Prin 1922 s-a infiintat o echipa de fotbal la nivelul cartierului Freidorf care a activat in campinatul ”regiune” campionat similar fostei divizii ”C” .
  Dupa 1932 , an cand a fost data in functiune Fabrica de Zahar ( a existat o data o fabrica de zahar in zona ) cei ce aveau putere de decizie in echpa de fotbal au hotarat sa afilieze echipa la fabrica , redenumind-o ” simplu FZB.
  Era formata din fotbalisti ce locuiau in Freidorf – romani , germani , maghairi , sarbi , slovaci – sau erau angajati in fabrica .
  Echipa a avut un parcurs destul de frumos si fructuos , promovand prin 1972 in divizia judeteana , dar a avut perioade , conform organizarii campionatelor , sa joace si in localitati regionale , mai ales din Caras .
  Echpa AUTO despre care Dvs. vorbiti ,trebuie sa stiti ca , din pacate a venit pe picior de ocupatie , de acaparare si dominatie , luand cu japca ( im cer scuze dar alt cuvant nu am gasit ) in timp , tot ce a fost si a apartinut echpei FZB . Stergand-o astfel din istoria si analele fotbalului din acest cartier . Poate primul si cel mai activ cartier – intr-o anumita perioada istorica – a orasului.
  Dar aceste lucruri raman doar in memeoria celor ce au cunoscut si au trait anumite timpuri .
  Trist . Foarte trist .

Lasă un răspuns