Austria va impune carantina obligatorie pentru români. Anunțul făcut de MAE

Final de pandemie în Austria. Măsurile pregătite de autoritățile de la Viena

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters.

CITEȘTE ȘI: Dezinsecție aeriană și terestră în Timişoara, în perioada 12 – 31 iulie

UPDATE  Ministerul Afacerilor Externe a reacționat, miercuri, după ce autoritățile din Austria au emis avertizări de călătorie pentru cetățenii români, anunțând că a cerut decalarea datei de implimentare a noilor restricții. 

MAE anunță că autoritățile austriece au fost de acord ca cetățenii români să intre pe teritoriul Austriei dacă au un test negativ Covid-19, efectuat cu patru zile înainte de sosirea în această țară, în caz contrar fiind impusă măsura autoizolării.

De asemenea, cei care nu respectă măsura autoizolării riscă o amendă de 1450 de euro.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

„Vă rog să nu călătoriți în aceste țări. Acesta este un apel urgent, pe de-o parte pentru că nu trebuie să ne riscăm sănătatea și pe de altă parte deoarece avem deja multe cazuri importate din aceste țări”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Măsura a fost luată și în contextul unui focar izbucnit în provincia Austria de Sus, unde peste 3.000 de persoane au fost plasate în carantină în urma izbucnirii unui focar.

Originea focarului este o biserică din orașul Linz, în care trăiesc mulți credincioși români.

„Din păcate, acest lucru este necesar deoarece am văzut că persoanele testate pozitiv în Austria de Sus nu au respectat recomandările de izolare și au pus mulți oameni în pericol”, a adăugat Kurz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns