Austria, decizie extremă de teama COVID-19: Carantină obligatorie pentru toate persoanele care intră din zonele de risc, chiar dacă prezintă test negativ.

Final de pandemie în Austria. Măsurile pregătite de autoritățile de la Viena

Toate persoanele care intră în Austria, din zonele de risc, chiar dacă arată un test negativ Covid-19, trebuie să meargă la o carantină obligatorie de 14 zile la domiciliu începând de vineri. Totodată, doar intrarea în Austria din țările afectate nu va mai fi posibilă fără un test PCR, după cum anunță publicația krone.at, care a primit confirmarea măsurii de la Ministerul Sănătății, scrie Ziarul Românesc. În această categorie intră și persoanele care vin din România. Precizăm că până la publicarea acestei știri autoritățile române nu au avut nicio reacție oficială.

În viitor, nu va mai fi posibilă utilizarea carantinei de 14 zile la domiciliu în locul unui test PCR, pentru intrările  din țările cu restricții de intrare”, a declarat miercuri Ministerul Sănătății, indicând astfel că doar pentru intrare e nevoie de test negativ. Cetățenii austrieci și persoanele cu reședința obișnuită în Austria pot, totuși, ”în cazuri excepționale, justificate, să efectueze testul în termen de 48 de ore pe cheltuiala proprie în Austria”. Toți ceilalți trebuie să depună un test la frontieră, care nu trebuie să depășească 72 de ore.

Chiar și cu un test PCR negativ, se aplică următoarele măsuri:

  • Toți cei care sosesc din zonele de risc trebuie să înceapă obligatoriu o carantină de 14 zile acasă.
  • O „eliberare” timpurie din carantină printr-un test PCR negativ – va fi posibilă doar în viitor pentru „personalul cheie” – a cărei definiție va fi finalizată.

Această reglementare va fi publicată ”joi cel târziu”, a confirmat ministerul pentru sursa citată.

„Situația se poate schimba rapid peste tot”

În ceea ce privește situația în țările de vacanță populare, cum ar fi Croația sau Italia, acestea nu ar trebui totuși luate în considerare ca ”zone cu risc”. ”Situația se poate schimba foarte repede în fiecare țară”, au mai precizat sursele din cadrul ministerului

Recomandarea guvernului federal este ca persoanele să nu părăsească Austria, dacă este posibil. Călătoria de întoarcere a persoanelor infectate suspectate din străinătate este în prezent una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă, au mai declarat oficialii.

 

stiripesurse

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Austria, decizie extremă de teama COVID-19: Carantină obligatorie pentru toate persoanele care intră din zonele de risc, chiar dacă prezintă test negativ.

  1. ahaha… Ce aiureala… Am vrut sa fac un test Covid pentru a putea merge în Austria, în interes de serviciu și de la 3 clinici mi s-a răspuns ca rezultatele se pot da în 72 de ore! Pai și ce sa fac cu el când îl primesc în 72h sa îl arat prietenilor?! căci acest test trebuie sa nu fie mai vechi de 72h pentru a putea întra în Austria) și dacă nu ma înșel și în Ungaria)! Altfel de de aș mai face testul?, sa ma pot plimba pe strada cu rezultatul în buzunar? Poate faceți o investigație Renasterea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *