AUR cere Guvernului redeschiderea de urgenţă a şcolilor

George Simion si Claudiu Tarziu

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă hotărârea adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă chiar în seara în care guvernul și-a depus mandatul, potrivit căreia școlile rămân închise până cel puțin pe 11 ianuarie 2021. AUR cere redeschiderea tuturor unităților de învățământ, înainte ca anul școlar să fie compromis.

„AUR constată că după 10 luni de la închiderea școlilor și la 6 ani de la anunțarea programului prezidențial „România educată”, o mare parte dintre elevii din țară se află practic în situație de abandon școlar. Formațiunea atrage atenția că „învățământul online” pe care guvernul l-a impus fără justificare în toată țara se desfășoară, în multe locuri, doar pe hârtie și că statisticile oficiale, care arată o prezență de 70% la cursurile online, nu se verifică în realitate. De asemenea, după aproape un an, achizițiile de aparatură nu s-au finalizat sau nici măcar n-au început, iar acolo unde au fost totuși făcute, aparatura este insuficientă sau de proastă calitate”, precizează AUR într-un comunicat.

CITEŞTE ŞI: Campanie de strângere de fonduri pentru susținerea vârstnicilor singuri

„Copiii României sunt cobaii unor politicieni care iau decizii după ureche privind educația acestora. Închiderea școlilor și înlocuirea învățământului printr-un surogat au efecte catastrofale. Copiii sunt puternic afectați de lipsa socializării, mulți dintre ei depresivi, randamentul este scăzut, iar actul educational, lipsit de calitatea și eficiența pe care legea le solicită în mod imperativ. Numeroși elevi din medii defavorizate primeau la școală o masă caldă și sprijin emoțional, de care acum sunt lipsiți.

Copiii cu cerințe educaționale speciale înscriși în școlile de masă sau în școli speciale se află în situații dramatice, adesea în imposibilitate, din cauza limitărilor fizice, de a urma cursurile online. Cerem Guvernului să ia decizii în interesul românilor, nu în interesul calcului politic, și să redeschidă, după modelul altor state aflate în situații epidemiologice chiar mai grave decât a României, cel puțin grădinițele și școlile primare și gimnaziale, cu excepția situațiilor bine justificate, cum ar fi existența unor focare de infecție”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “AUR cere Guvernului redeschiderea de urgenţă a şcolilor

  1. In orice tzara normala, civilizata, aceste gunoaie extremiste sudist George Simion, moldovean Claudiu Tarziu si aceasta scroafa mahalagioaica sudista rusoaica Diana Iovanovici Shoshoaca ar fi fost dupa gratii. PSD si HAUR trebuie scoase inafara legii.

  2. Hopaaa, au intrat „ghiță” și „Baluba” în trepidații! Partidul lor deja tinde spre a deveni partidul unic și nu admite alte păreri. Dar e bine că avem Săptămâna Curlangiilor, Parada Mândriei și tot soiul de expoziții tot mai ciudate… Deci asta vrea partidul lor (era să scriu URSS), să-i bage după gratii pe toți cei care au alte opinii decât ei? Încet-încet și gata-i nazismul. Când n-au argumente spre a combate civilizat alte opinii, apelează la prefabricate gen: comuniști, ruși, gunoaie extremiste. Măi, papagali de doi lei, voi abia ce știți alfabetul și deja aveți pretenții de mari gânditori? Securiștii au fost copii mici pe lângă voi. Nicio problemă. Nu va trece mult timp până veți dispărea ca partid.

Lasă un răspuns