Au înviat “Îngerii Galbeni”? Parcarea Poliției Locale, capcană pentru timișoreni

Incredibil, dar adevărat: unii polițiști locali din Timișoara par fani declarați ai “haiducului parcărilor”, Răzvan Nedelcu, șeful mult-înjuraților “Îngeri galbeni”, momentan oaspete al penitenciarului de pe strada Popa Șapcă!

Metoda brevetată de Nedelcu – blocarea roților mașinilor lăsate în diverse parcări intrate vremelnic în folosința sa și eliberarea din captivitate contra unor sume obscene – pare să-i fi inspirat pe imitatorii polițiștilor reali. Nu, ei nu blochează roțile, doar te ademenesc să intri în capcana lor și te amendează…

În urmă cu exact o săptămână, o timișoreancă, R.F., s-a prezentat la sediul Poliției Locale de pe strada Avram Imbroane nr. 54, pentru a prezenta dovada că a plătit o amendă primită, de altfel, de la aceiași polițiști.

A intrat femeia în sediu, a îndeplinit formalitățile necesare – totul a durat maximum 10 minute -, după care s-a îndreptat spre mașină. Odată ajunsă lângă autoturismul lăsat în parcarea din fața Poliției Locale, a constatat că pe parbriz se odihnea o nouă… amendă!

În amenda pusă pe parbriz, Poliția Locală îl anunță pe contravenient că-l așteaptă, între orele 10 și 22, la sediul de pe strada A. Imbroane nr. 24, pentru a-și ridica procesul-verbal de contravenție. Nu îl avertizează însă pe om ce surpriză îl va aștepta în parcare…

 

Uitându-se în jur, timișoreanca a observat, două locuri mai încolo, un stâlp cu o tablă pe care era inscripționată litera „P” pe fond albastru și dedesubt textul „Rezervat pentru poliția locală”, fără să fie specificat nici un număr de locuri rezervate.

Șocată, femeia a intrat înapoi în sediul Poliției Locale, pentru a lămuri situația, însă i s-a explicat că parcarea este rezervată în totalitate angajaților instituției și, ca atare, este bună de plată. Din nou… Pe procesul-verbal pe care l-a semnat cu mențiuni, vigilentul polițist local precizase că doamna se făcuse vinovată de oprirea și staționarea pe locul de parcare rezervat instituției respective „marcat și semnalizat corespunzător”, astfel că, potrivit art. 28, alin. 1, lit. c al HCL 371/2007, contravenienta a fost amendată cu suma de 500 de lei.

La prima vedere, agentul care i-a pus timișorencei amenda în parbriz pare acoperit legal însă s-ar putea ca instanța de judecată – timișoreanca își va căuta dreptatea în justiție – să aibă altă părere cu privire la „marcarea și semnalizarea corespunzătoare” a locului de parcare cu pricina, în condițiile absenței unui indicator care să interzică expres staționarea… Nu de alta, dar nici o hotărâre de consiliu local nu poate fi mai tare decât legea națională.

Prezența acestui indicator nu poate înlocui un indicator care interzice expres oprirea sau parcarea

 

Indiferent de cele ce vor urma, excesul de zel al agentului „aflat pe fază” este revoltător. Adică tu, Poliție Locală, chemi oamenii la tine acasă să-ți prezinte dovada că și-au plătit amenda, iar acolo îi mai arzi o dată?! La ora respectivă, parcarea era aproape goală, deci mașina femeii nu încurca pe nimeni, așa că gestul agentului, care a pândit-o pe șoferiță când a intrat în clădire și apoi a mers glonț la mașină ca să-i pună amenda pe parbriz, este de prost-gust.

Nu de alta, dar dacă voia să-și testeze vigilența, agentul cel zelos putea să meargă doi metri mai încolo, după colț, pe Strada Renașterii, unde sunt plantate o grămadă de indicatoare cu oprirea interzisă, iar pe parbrizul niciuneia dintre mașinile aliniate una după cealaltă nu se găsește vreo amendă…

Să nu mai spunem și că, dacă venea un străin și vedea acel „P”, el era obligat să cunoască și limba română, ca să citească textul de dedesubt și să nu-și lase mașina acolo?! Nu, omul vedea „P” și parca liniștit. Cu totul altceva era dacă în parcarea respectivă erau plantate indicatoarele clasice cu oprirea interzisă, caz în care orice șofer din lume știe ce are de făcut. În lateralul parcării există un asemenea indicator, care însă, conform săgeții, interzice oprirea de-a lungul străzii Avram Imbroane, neacoperind și parcarea efectivă rezervată Poliției Locale.

Indicatorul „Oprirea interzisă” acoperă doar porțiunea de-a lungul parcării, înspre Muzeul Satului

 

Știm, instituția respectivă are mulți angajați, există un deficit de locuri de parcare în zonă, dat fiind amplasamentul clădirii – indiferent dacă vii dinspre Gara de Est sau dinspre Muzeul Satului, nu poți parca pe strada A. Imbroane și nici nu poți vira pe Strada Renașterii, că e accesul interzis -, însă șefii Poliției Locale trebuie să găsească o soluție pentru ca asemenea întâmplări să nu mai aibă loc.

Dacă nu se pot amenaja două-trei locuri pentru vizitatorii instituției, pe durată limitată – maximum 30 de minute, de exemplu -, atunci să se semnalizeze cum se cuvine că pe alea din fața instituției nu poți parca nicicum, altfel primești amendă, nu să transforme parcarea într-o capcană pentru timișorenii mai puțin vigilenți sau grăbiți.

Că altfel putem trage concluzia că „Îngerii Galbeni” au reînviat lângă Strada Renașterii…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Au înviat “Îngerii Galbeni”? Parcarea Poliției Locale, capcană pentru timișoreni

 1. Vai! Dar ce surpriza! A vazut ca nu are voie sa parcheze acolo, dar tot a parcat! Si a mai si primit amenda! Pe bune? Da, este un management foarte prost la politia locala, in special cu locurile de parcare. Saptaman trecuta am platit si eu o amenda. Am parcat in fata sediului unde scrie frumos ca doar angajatii politiei locale pot parca acolo? Sigur ca nu! Am cautat un loc de parcare in spatele sediului, la nici 2 minute de mers pe jos pana la sediu.

  Si nu, sa nu se inteleaga gresit, nu tin cu politia locala sau ca sun un fan a unuia de acolo. Nicidecum. Doar ca, mie personal mi se pare absurd sa te „caci” pe tine ca ai luat o amenda pe un loc unde scria clar ca DOAR angajatii politiei locale au voie sa parcheze.

  O persoana cu handicap, ARE voie sa parcheze in fata, ar fi absurd sa nu poata. Se poate vedea clar si in pozele din acest „articol” ca exista loc pentru oamenii cu dizabilitati, dar aparent pentru unii este greu sa vada asta, si doar sa comenteze aiurea este mai usor.

  De ce avem mentaliatea de „a murii si capra vecinului”?

  Ce treaba are Nedelcu cu treaba asta? Si in parcarile sale scria ca este proprietate privata si lumea tot parca. Dupa, mare tam-tam ca ei au voie sa parcheze acolo.

  Asta e romanu’, un neam prost crescut la sat, care a facut un credit la banca pentru o masina, iar acuma nu mai poate merge un minute pe jos de la masina pana la locul unde ar treaba, ca doar pare prost si fraier, ca aia care „merge” cu tramvaiu.

Lasă un răspuns