Au început pregătirile pentru campania electorală? Romii din Mașloc, trimiși de primar cu microbuzul școlar să-și facă buletine – VIDEO

romi masloc

Primarul comunei Mașloc, Francisc Bartha, are un suflet bun. Atât de bun încât ignoră regulamentul de utilizare a microbuzelor școlare – care, logic, are drept scop transportul elevilor din comună la și de la școală -, și trimite diverse persoane să-și facă… buletine la Timișoara!

romi masloc1Ieri-dimineață, la ora 10,30, microbuzul școlar din Mașloc a parcat, fain frumos, în spatele clădirii de lângă Poșta Mare, în care funcționează Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor și Casa Căsătoriilor. Din autovehicul au coborât mai multe persoane, majoritatea de etnie romă, care au intrat în clădire, s-au așezat la mesele din hol și au început să-și completeze actele necesare pentru eliberarea cărților de identitate.

În timp ce fotografiam și filmam deplasarea respectivelor persoane de la microbuz spre intrarea în clădire, am fost apostrofat, înjurat și „trimis la muncă, nu la cerșit”, de un bătrânel nervos foc, care nu pricepea deloc gestul meu… I-am întrebat pe respectivii și în ce clasă sunt, dar, spre dezamăgirea mea, m-am lovit de o muțenie absolută…

Ulterior, șoferul microbuzului mi-a comunicat, pe un ton sobru, că n-am voie să fotografiez autovehiculul fără aprobare – fără să-mi comunice și despre a cui aprobare e vorba -, însă, evident, l-am ignorat și mi-am văzut de treabă. Am trecut apoi la pasul următor: l-am sunat pe primarul din Mașloc, Francisc Bartha, căruia i-am solicitat să-mi explice apariția surpriză a microbuzului școlar din comună la Timișoara.

Luat prin surprindere, edilul-șef al Mașlocului a avut nevoie de câteva momente de gândire, după care, redresându-se, mi-a declarat că deplasarea respectivelor persoane la Timișoara se explică astfel: „Pentru că sunt localnici și pentru că marea lor majoritate nu au nici un fel de venit. Pe bază de cerere, primăria mai aprobă astfel de transporturi.

Eu am verificat, s-a făcut anchetă socială și pe baza cererii lor, pentru că n-au nici un venit, am considerat că nu este așa o ilegalitate să aprob transportul acestora la Timișoara”. „Deci considerați că ați făcut un lucru nobil, nu-i așa?”, l-am întrebat pe primar, iar dânsul mi-a răspuns: „Da, cred că am făcut un lucru nobil. Dumneavoastră nu credeți același lucru?”.

Primarul comunei Mașloc, Francisc Bartha
Primarul comunei Mașloc, Francisc Bartha
Ajuns la clipa mărturisirilor, i-am replicat primarului că eu cred altceva și anume că acele persoane constituie o masă de manevră electorală, în condițiile în care peste două luni vor avea loc alegerile locale. Evident, domnul Bartha a sărit ca ars – „Asta este o speculație a dumneavoastră!” – iar eu i-am confirmat că are dreptate, este o speculație jurnalistică, pe care mi-am asumat-o din moment ce tot ajunseserăm la momentul de sinceritate.

Bun, ne-am amuzat, ne-am relaxat, acum să trecem și la lucruri serioase: în Regulamentul privind modul de utilizare a microbuzelor de transport școlar, articolul 11, litera a, se precizează clar:

„Microbuzele școlare nu pot efectua transport public de persoane la terțe persoane sau unități”. Punct.

Aprobările date de primar – pasămite în urma unei anchete sociale – sunt povești de adormit copiii. Ca să nu mai spunem și că sunt complet ilegale. Am încercat să obținem și opinia șefei Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Aura Danielescu, dar am avut ghinion, dânsa aflându-se în concediu la Barcelona. Culmea coincidenței: unul dintre tovarășii de vacanță ai doamnei inspector școlar general este Ioana Mihai, inspector de specialitate la… Primăria Comunei Mașloc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Au început pregătirile pentru campania electorală? Romii din Mașloc, trimiși de primar cu microbuzul școlar să-și facă buletine – VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *