Au început lucrările de reabilitare ale Conacului Mocioni din Foeni

Au început lucrările de reabilitare ale Conacului Mocioni din Foeni

Au început lucrările de reabilitare ale Conacului Mocioni din Foeni

Consiliul Județean Timiș a deschis șantierul de reabilitare al Conacului Mocioni din Foeni, un obiectiv cultural deosebit de important pentru patrimoniul nostru istoric.

Investiția este posibilă prin accesarea unei finanţări europene nerambursabile din Granturile SEE (Spațiului Economic European), în cadrul Programului RO-CULTURA.

Imobilul istoric clasă A va fi reabilitat integral. Potrivit proiectului la parter se vor amenaja un salon de primire și un hol de onoare, ce vor permite găzduirea unor evenimente complexe. De asemenea, un colț muzeal va reda atmosfera specifică familiei Mocioni.

Va fi realizată și o bibliotecă dotată inclusiv cu tehnologii moderne, interactive, precum și o cafenea culturală. Curtea și grădina vor fi amenajate peisagistic, pentru a permite organizarea de evenimente în exterior. Subsolul și podul vor fi igienizate, consolidate și vor servi ca spații tehnice. Imobilul va fi reabilitat până în luna aprilie 2024 conform documentației.

CITEȘTE ȘI: E iarnă adevărată! DRDP Timișoara a împrăștiat peste 850 de tone de material antiderapant. Video

„Demararea lucrărilor a fost un efort considerabil al aparatului de specialitate. Vorbim atât de un imobil istoric, cât și de o finanțare nerambursabilă printr-un program deosebit de exigent.

Putem spune că investiția a intrat în linie dreaptă. În paralel, lucrăm și la celelalte activități ale proiectului.

La final, în 2024, ne vom bucura de un nou punct important pe harta turistică a Timișului, așa cum ne place să vizităm în vacanțele de peste graniță”, spune președintele CJ, Alin Nica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *