Au început înscrierile la grădinițe, dar timișorenii nu se înghesuie cu cererile

grad 2

Înscrierile la grădiniță pentru copiii nou-veniți au început de câteva zile, însă spre uimirea educatorilor și directorilor de unități preșcolare din Timișoara numărul părinților care au depus cereri este destul de mic.

La grădinița nr. 22 cu program prelungit de strada Sculptor Dimitrie Paciurea, au fost 89 de locuri libere pentru grupa mică. Conform Ginei Ivănescu, directoarea unității preșcolare, până ieri s-au depus 45 de cereri de înscriere.

Nici la grădinița 33 cu program prelungit de pe strada Olimpiadei, părinții nu s-au înghesuit să depună solicitări de înscriere. Angela Borlovan, directoarea grădiniței, ne-a precizat: „Avem alocate 90 de locuri, respectiv 30 la sediul de pe Olimpiadei și 60 la sediul de lângă Parcul Copiilor.

Până ieri s-au înregistrat doar 25 de cereri”. Angela Borlovan a ținut să puncteze faptul că în ultimii ani s-a înregistrat o scădere a numărului cererilor de înscriere.

Dacă numărul cererilor de înscriere va fi mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate criteriile de departajare precum existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, acestea fiind criteriile generale de departajare.

Dacă acestea au fost epuizate, se vor aplica criteriile specifice de departajare, stabilite de fiecare unitate de învăţământ.

Spre exemplu la cele două grădinițe amplasate în centrul Timișoarei se vor aplica criteriile specifice, dar numai în cazul în care numărul solicitărilor de înscriere îl va depăși pe cel al locurilor disponibile.

Atunci vor fi înscriși cu precădere elevii ai căror părinți locuiesc în proximitatea unității preșcolare sau își desfășoară activitatea în zona în care se află grădinița. Amintim că ultima zi pentru depunerea solicitărilor este 8 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *