Au apărut căpuşele şi… se vor înmulţi

Un virus transmis de căpușe, descoperit relativ recent, se răspândește în Europa

Suntem în acea perioadă a anului în care căpuşele încep să se înmulţească, aceste insecte reprezentând un adevărat pericol atât pentru sănătatea şi chiar viaţa oamenilor, cât şi pentru animale.

CITEȘTE ȘI: Veşti bune pentru români! De astăzi se dau 25.000 de lei, bani de la stat! Înscrierile au început

Nicolae Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, deplânge dezinteresul multor primării, al diverselor altor instituţii şi chiar al crescătorilor de animale deţinători de păşuni pentru efectuarea de tratamente cu insecticid pentru stârpirea căpuşelor.

Măsurile preventive sunt indicate

„Suntem într-o perioadă de secetă, dar căpuşele deja au apărut şi se vor înmulţi puternic după ce vor apărea ploile.

În calitatea mea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, îndemn toate unităţile administrativ-teritoriale să ia măsuri pentru efectuarea de dezinsecţii. De asemenea, acelaşi lucru ar trebui să-l facă toţi deţinătorii de spaţii verzi.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul înviat de un pastor african, într-o ceremonie falsă, a murit

Se apropie vacanţa de Paşti, când ar fi nimerit să se efectueze dezinsecţii atât în curţile şcolilor şi grădiniţelor, cât şi în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii, deoarece atacurile de căpuşe sunt foarte periculoase pentru cei mici.

De asemenea, le sugerez şi celor care administrează păşuni să apeleze la ajutorul firmelor specializate şi autorizate pentru efectuarea de dezinsecţii.

Cei care doresc să identifice astfel de firme, inclusiv pe cele cu tarife mai mici, pot apela la noi, cei de la Consiliul Judeţean, şi le vom da informaţiile necesare. Nu în ultimul rând, îndemn consiliile locale să cuprindă în bugetul primăriilor, pentru acest an, sume pentru stârpirea unor insecte periculoase.

În special unităţile administrativ-teritoriale care au în apropiere ape curgătoare, bălţi sau iazuri trebuie să se gâdească şi la acţiuni împotriva ţânţarilor”, a afirmat, ieri, Nicolae Oprea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *