Atenționare meteo! Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori însemnate cantitativ, în sud-vestul țării

Atenționare meteo cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, în sud-vestul țării

Atenționare meteo! Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori însemnate cantitativ, în sud-vestul țării

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol, valabilă în perioada 17 noiembrie, ora 20 – 18 noiembrie, ora 08.

Astfel, în zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local însemnat cantitativ (15…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h.

cod zapada

Vor fi ninsori și în restul zonei montane, iar în dimineața zilei de sâmbătă (18 noiembrie) în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.

CITEȘTE ȘI: Reabilitări energetice într-o localitate timișeană

Totodată, în intervalul de valabilitate 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10 este valabil un cod galben care vizează cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

cod portocaliu 1
În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Un cod portocaliu este valabil în perioada 18 noiembrie, ora 14– 19 noiembrie, ora 10 și vizează intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m

În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Un alt cod portocaliu a fost emis de meteorologi pentru perioada 18 noiembrie, ora 18– 19 noiembrie, ora 10, când vor fi înregistrate intensificări susținute ale vântului

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *