Atenționare Cod galben de furtuni și ploi în Banatul de munte și alte regiuni din țară. Condiții de instabilitate atmosferică până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționările de instabilitate atmosferică pentru această perioadă.

COD GALBEN: miercuri, 9 iunie, între orele 12.00 și 22.00

Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

INFORMARE METEO: de miercuri, 9 iunie, ora 12.00 până vineri, 11 iunie, ora 23.00

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

sursă: meteoromania.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns