Atenție! Urșii dau târcoale cetăților dacice, turiștii sunt rugați să fie precauți

ursi 2

O ursoaică cu doi pui a fost zărită, în mai multe rânduri, în perimetrul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, iar un urs masiv a fost semnalat în apropierea cetăţii Costeşti-Cetăţuia, ambele în Munţii Orăştiei, administraţia monumentelor istorice atrăgându-le atenţia turiştilor să se îndepărteze de animalele sălbatice atunci când le observă pe trasee.

„Probabil că au coborât în căutare de mâncare. Îi sfătuim pe turişti să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu lase resturi de mâncare în zonele vizitate. Totodată, îi rugăm să nu se apropie de urşi, din dorinţa de a-i fotografia sau filma. Sunt animale sălbatice, cu reacţii imprevizibile, mai ales că este vorba şi de o ursoaică cu doi pui”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul general al Direcţiei de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara, Radu Barb.

El a menţionat că ursoaica şi cei doi pui au fost observaţi, chiar în incinta sitului Sarmizegetusa Regia, de către paznicul monumentului istoric, în general, noaptea spre dimineaţă, apreciindu-se că animalul nu este obişnuit cu prezenţa oamenilor.

Celălalt urs, de mari dimensiuni, a fost văzut de turişti şi de personalul din administraţia sitului pe drumul care urcă de la Costeşti spre cetatea Costeşti-Cetăţuia.

Autorităţile judeţene, în administrarea cărora se află cetăţile dacice, au informat despre aceste aspecte Direcţia Silvică Hunedoara, solicitând luarea măsurilor legale pentru a preveni orice incidente cu posibile consecinţe pentru oameni.

Este pentru prima oară când urşii sunt semnalaţi că au ajuns până în preajma celor două cetăţi dacice. În cazul în care se întâlnesc cu aceste animale, turiştii sunt sfătuiţi să încerce să se îndepărteze şi să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *