Atenţie, supracontroale în vămi! Ce măsuri au luat autorităţile înainte de mitingul românilor din Diaspora

Ministerele de Interne şi Finanţe au emis un ordin comun privind efectuarea unor verificări de amploare la granițele României, prin instituirea unor filtre suplimentare.

„Se instituie un mecanism suplimentar de verificare a transporturilor de mărfuri atât la frontiera externă, granițele cu Ucraina, Serbia și Republica Moldova și porturile de la Marea Neagră, cât și la cea internă a Uniunii Europene, frontiera României cu Ungaria și Bulgaria”, se arată într-un comunicat al MAI.

Primul filtru al verificărilor va fi, ca și până în prezent, în punctele de trecere a frontierei, unde efectuează verificări reprezentanţii Direcţiei Generale a Vămilor şi reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Cel de al doilea filtru va fi amplasat în apropierea punctelor de trecere a frontierei sau pe şosele din întreaga ţară. Aici vor acţiona reprezentanţii Direcţiei Generale a Vămilor, Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi ai Poliţiei Române.

Principalul scop al supracontrolului îl reprezintă prevenirea şi combaterea faptelor specifice evaziunii fiscale, contrabandei şi fraudelor vamale.

Pentru că măsura autorităţilor vine în condiţiile în care zeci de mii de români din străinătate şi-au anunţat intenţia de veni în ţară pentru a participa la un miting antiguvernamental, pe 10 august, există voci care afirmă că, de fapt, acţiunea i-ar viza şi pe aceştia.

 

newsar.ro

2 Comments
scarba totala 08/08/2018
a dat javra aia de cd,analfabeta psd-ului ordin de parca Romania ar fi presul tarancii proaste!Sper ca cei din vama si Politie sa aiba capul pe umeri si sa nu faca abuzuri ca altfel vor fi SURPRIZE MARI!!!
moses 07/08/2018
Bun. Si ce le pot face? In loc sa se bucure ca trimit acasa anual cateva miliarde de euro, daca vin pe acasa mai cheltuie cateva mii de euro de caciula, in loc sa/i astepte cu granitele deschise si cu pita si sare, ii mai si sicaneaza prin vami! Nu degeaba sunt suparati cei din diaspora. Rusine RRromania!