Atenție șoferi! Potrivit Codului Rutier din 2019, poliția poate să îți dea amendă, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă și lanțuri!

politia rutiera 5

Potrivit legii din România, şoferii sunt obligați să aibă automobilul echipat cu anvelope de iarnă dacă circulă pe o șosea acoperită de zăpadă, gheață sau polei. În caz contrar, aceştia pot fi amendaţi şi pot rămâne fără certificatul de înmatriculare. Cu toate astea, poliţistul poate da amenzi şi dacă maşina este echipată cu astfel de anvelope.

Foarte puțini șoferi români cunosc următorul aspect.

Codul Rutier mai specifică un caz în care polițistul rutier îți poate reține certificatul de înmatriculare și îți poate da o amendă de până la 725 de lei, chiar dacă anvelopele tale sunt de iarna, scrie romaniatv.net.

Este vorba de anvelopele uzate peste limita legală. Această limită este aceeași ca și în majoritatea țărilor din Europa, Asia și America de Nord, respectiv limita de 2/32 inch, mai precis 1,6 milimetri, impusă de legi care țin de siguranța rutieră, standardizate la nivel mondial.

 

ghidularadean.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Atenție șoferi! Potrivit Codului Rutier din 2019, poliția poate să îți dea amendă, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă și lanțuri!

  1. Zilnic sîntem bombardati cu stiri despre amenzi aplicate conducătorilor auto , dar se pare ca cu cît se aplica mai multe amenzi, cu atît mai multe sînt și evenimentele rutiere nedorite , între cele două există o proportionalitate directa , cam asa se vede , poate,totuși, pînă la coerciție trebuie umblat o ideea mai mult la prevenție, si implicit la educatie , începînd de la virste fragede , zilnic fiind bombardati cu stiri despre accidente auto , si ca intotdeauna , adevarul este la mijoc .

  2. nimeni nu spune despre starea jalnică a drumurilor ca fiind în proportie covîrsitoare cauza multor accidente auto. mai vine si porcul ăla de la cnadr si ne spune să mai circulăm si cu trenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *