Atenţie șoferi! Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate

masini ridicate 3

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat-o. Prin urmare, șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, se vor alege nu numai cu amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxa suplimentară care vine cu ridicarea mașinii, titrează Digi24.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat această lege și de acum șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, se vor alege nu numai cu amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxa suplimentară care vine cu ridicarea mașinii.
Până acum, potrivit Codului Rutier, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public. Adică, o mașină parcată pe prima bandă de circulație putea fi ridicată de autorități, în timp ce un autoturism lăsat pe trotuar nu.

Noua lege, care îndreaptă această omisiune, va intra în vigoare din weekend.

Amenda minimă pentru parcările neregulamentare este de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei.

 

ghidularadean


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Atenţie șoferi! Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate

  1. Pe când Legea parcărilor? Că numai amenzi știți să dați oamenilor…
    Cred că mai mult de jumătate din mașini sunt vizate de minunăția asta de lege.
    De ce nu dați o lege prin care interziceți importul gunoaielor din Europa? S-ar face loc imediat pietonilor, mașinilor și altor utilaje.

  2. „Intai creezi conditii si apoi impui restrictii (prin lege sau in alt fel)” este de inteles numai de catre siliti de catre legiferatori sa incalce legea, din lipsa de solutii…

Lasă un răspuns