Atenție șoferi! Cine parchează pe plajă va primi amenzi uriașe, de până la 40.000 de lei

masina 44

Potrivit unui proiect de lege șoferii ar putea primi amenzi de maximum 40.000 de lei dacă își parchează mașinile pe plaje, diguri și faleze.

Proiectul de la Senat vizează, în esență, modificarea OUG nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere.

Majorare substanțială

Concret, se propune majorarea substanțială, de nu mai puțin de 40 de ori, a amenzii ce poate fi aplicată în cazul celor care intră cu mașina pe plajă.

Astfel, circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative va putea fi sancționată. După ce proiectul va intra în vigoare, amenzile vor fi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei, în cazul persoanelor fizice.

CITEȘTE ȘI: Aquatim anunță localitățile în care va igieniza rețeaua de apă

În prezent, OUG 202/2002 stabilește, în cazul aceleiași contravenții, amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Amenzile contravenționale se pot plăti, într-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal, pe jumătate din minimul ei. Astfel, cei prinși acum că intră cu mașina pe plajă plătesc, de cele mai multe ori, amenzi de maximum 250 de lei.

Amenzi și pentru campare

Potrivit proiectului, aceleași amenzi, cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei, ar trebui să se aplice și pentru camparea în structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare ce nu au fost clasificate”.

Se propune majorarea amenzilor pentru conducerea sau parcarea vehiculelor pe plajă. Deoarece, în prezent, nivelul amenzilor nu descurajează astfel de practici.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că, “prin achitarea acestor sume, contravenientul nu conştientizează gravitatea faptelor săvârşite şi consecinţele acestei fapte. Și nici nu este motivat să respecte obligaţiile legale. Ori să ia măsuri pentru intrarea în legalitate sau pentru prevenirea apariţiei acestor incidente în viitor.

 

Sursa:bugetul.ro

Foto:digi24

 

ghidularadean


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Atenție șoferi! Cine parchează pe plajă va primi amenzi uriașe, de până la 40.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *