Atenţie la documentaţia depusă pentru subvenţii

Mai mult de jumătate dintre fermierii timişeni au solicitat până în prezent plăţile pe suprafaţă aferente anului acesta. Pentru a asigura coerenţă şi eficienţă în preluarea cererilor, este util ca beneficiarii să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la data şi la ora la care sunt programaţi.

Anterior prezentării la agenţie, însă, să nu uite să treacă pe la primăria unităţii administrativ-teritoriale de care aparţin, pentru a-şi reglementa situaţia documentară a dreptului de utilizare a terenului exploatat, implicit localizarea corectă a respectivei suprafeţe la nivelul blocurilor fizice.

Cererile unice de plată se depun la centrul judeţean Timiş al agenţiei, de către fermierii îndreptăţiţi la subvenţie pentru o suprafaţă mai mare de 50 hectare de teren agricol, respectiv la centrele teritoriale din Timişoara, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Recaş şi Peciu Nou, în cazul celor cu mai puţin de 50 de hectare.

De asemenea, centrele județene ale APIA şi-au deschis recent porţile şi pentru crescătorii de animale îndreptăţiţi să solicite subvenţiile pe anul în curs. La nivelul judeţului Timiş, în jur de 4.700 de fermieri vor solicita şi în acest an, după toate probabilităţile, plăţile pe cap de animal pentru bovinele, ovinele şi caprinele deţinute.

Fermierii pot depune cererile pînă în data de 16 mai 2016, fără să li se diminueze sumele cuvenite, iar în cazul în care nu reuşesc să se încadreze în termen, mai au la dispoziţie 25 de zile, dar cu penalizări de un procent pentru fiecare zi de întârziere.

Și în Campania 2016, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosindu-se aplicaţia IPA Online. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele agenţiei, în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns