Atenție la apa de băut în zonele inundate!

Medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș supraveghează în această perioadă teritoriile afectate de inundații și ploile abundente care s-au abătut asupra județului la începutul acestei săptămâni.

”Se recoltează probe de apă atât din surse individuale, cât și de la rețeaua centralizată și din alte surse de apă potabilă aflate în raza acestor localități, pentru a preîntâmpina îmbolnăvirile. În atenția medicilor epidemiologi se află și Spitalul de Psihiatrie Gătaia”, a precizat Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Și în județul Caraș-Severin, autoritățile sanitare au dat dispoziții pentru monitorizarea calității apei potabile, iar în cazul în care analizele vor indica neîndeplinirea condițiilor de potabilitate, se va interzice consumul acesteia. Consumul de apă din fântânile afectate este interzis, acestea urmând a fi curățate, salubrizate, dezinfectate și analizate prin laboratoarele DSP.

Apa a cărei calitate a fost afectată de inundații nu poate fi folosită nici la spălat și nici la pregătirea hranei. Suprafețele inundate, dar și closetele individuale vor fi salubrizate și dezinfectate cu soluție clorigenă (var cloros sau cloramină) de cinci-zece la sută. Medicii recomandă acordarea unei atenții deosebite și în ceea ce privește consumul de alimente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns