ATENŢIE, FACTURA de gaze va suferi modificări!

Românii își pot schimba furnizorul de energie electrică sau gaze printr-o aplicație. Anunț important făcut de ANRE

Pe modelul documentului pe baza căruia achităm contravaloarea consumului energie electrică, factura la gaze se va schimba și ea.

Mai simplă decât cea actuală, aceasta va conţine însă mai multe informaţii utile pentru client, cum ar fi procedura de schimbare a furnizorului, consumul din urmă cu un an sau soluţii pentru optimizarea consumului de gaze.

Modificarea va interveni în vară, de la 1 iulie, odată cu schimbarea regulamentului de furnizare a gazelor naturale.

Potrivit Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, noua factură de gaze naturale, aflată deocamdată în lucru la ANRE, va prezenta o primă pagină cuprinzând elementele necesare pentru înţelegerea modului de facturare a consumului de gaze naturale, exprimat în unităţi de energie, precum şi cât va trebui să scoată din buzunar clientul final pentru acest consum.

Un alt element de noutate îl reprezintă comparaţia făcută cu consumul din urmă cu un an, pentru aceeaşi lună, care va fi cuprinsă în factură, deopotrivă cu adresele şi numerele de telefon unde se pot transmite plângerile clienţilor, link-uri către firme specializate în soluţii pentru optimizarea consumurilor energetice, precum şi informaţii privind dreptul clientului final de a schimba furnizorul.

În plus, odată cu noua factură se instituie şi intervalul lunar minim în care clienţii îşi pot trimite indexul autocitit – cinci zile calendaristice. În prezent, acest interval este lăsat la latitudinea furnizorilor, E.ON Gaz practicând un interval de şapte zile.

„Noul regulament privind furnizarea gazelor naturale la clienții finali stabileşte principiile generale privind facturarea, perioada maximă de facturare, modul de determinare a consumului de gaze naturale aferent unei perioade de facturare, informațiile pe care furnizorul are obligaţia să le cuprindă în factura emisă clientului final, precum și modul de emitere, transmitere și plată a facturilor”, arată ANRE.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *