Atenție: de marți certificatul verde devine obligatoriu la Timișoara. Ce restricții se impun

Haos cu restricțiile. CNSU a adoptat o nouă hotărâre. Certificatul verde, cerut și la mall. Noi excepții pentru intrarea în instituții

Timișoara este primul mare municipiu din țară în care certificatul verde devine obligatoriu. Asta după ce numărul infectărilor a sărit de 3 la mia de locuitori. Pentru a intra la spectacole, în baruri, restaurante sau cafenele, timișorenii trebuie să prezinte certificatul verde care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala sau testarea.

CITEȘTE ȘI: Alarmă cu bombă la Arad: pachet suspect descoperit la intrarea într-o bancă

 

Restricţiile se vor aplica din această noapte

Din cele aproape 300 de noi cazuri înregistrate la nivel de judeţ, 60% s-au înregistrat la Timișoara, unde rata de infectare a ajuns la 3,18 la mia de locuitori. De la o zi la alta a crescut şi numărul copiilor şi adolescenţilor depistaţi pozitiv, numai ieri fiind înregistrate 50 de îmbolnăviri. Secţiile de terapie intensivă sunt pline, iar în spitale sunt internate peste 250 de persoane.

Medicii din Timișoara spun că în ultimele zile a fost o explozie de pacienţi cu forme moderate şi severe şi nu puţini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar.

Potrivit hotărârii CNSU, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezența rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor care au vârstă mai mică sau egală cu 6 ani.

În Timiș și alte localități au o rată de infectare care impune astfel de restricții

Astăzi, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare la o mie de locuitori, în judetul Timis este 2,77.

Localitățile cu rata de infectare pe 14 zile peste 3/1000 locuitori:

DUMBRAVA 6.55
BARA 6.04
BUCOVĂŢ 5.95
MORAVIŢA 5.79
CENEI 5.29
DENTA 5.28
GIULVĂZ 5.21
ŞAG 4.82
BECICHERECU MIC 4.45
MOŞNIŢA NOUĂ 4.22
MAŞLOC 4.07
DUMBRĂVIŢA 3.90
GIROC 3.87
SACOŞU TURCESC 3.82
GHIRODA 3.77
PARŢA 3.68
ORAŞ BUZIAŞ 3.63
MUNICIPIUL TIMIŞOARA 3.54
PĂDURENI 3.40
DUDEŞTII NOI 3.27
ORAŞ JIMBOLIA 3.12

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *