Atenţie ce cumpăraţi! Zeci de tone de fructe retrase de pe rafturile magazinelor, în Timiş

Circa 60 la sută dintre operatorii economici verificați de comisarii de la Protecția Consumatorilor Timiș nu respectă regulamentele în vigoare în privința comerțului cu legume și fructe.

Astfel, produsele aflate la vânzare erau afectate de putregai și improprii pentru consum. În plus, cumpărătorii nu erau informați cu privire la țara de origine a fructelor și legumelor și nici asupra categoriei de calitate sau a prețului.

Potrivit comisarului-șef adjunct Maria Mihaela Ignat, din peste 70 de tone de legume și fructe controlate, la mai mult de jumătate din produse au fost constatate nereguli și acestea au fost oprite temporar de la comercializare, iar 165 de kilograme au fost retrase din circuitul uman. Totodată, au fost date trei avertismente și 16 amenzi contravenționale în valoare de 69.000 de lei.

Potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, sunt încadrate în cerințele minime de calitate produsele întregi, sănătoase, curate, fără materii străine vizibile, fără dăunători și deteriorări cauzate de aceștia, fără umezeală externă anormală și fără miros sau gust străin.

Cerințele minime de maturitate impun ca fructele să fie coapte. De asemenea, legislația prevede ca pe ambalaj să fie imprimate informații referitoare la produs, specia sau soiul, țara de origine, categoria de calitate și calibrul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
timisorean 29 noiembrie 2017
marfa buna pleaca in ...Germania ! la noi, ce rămâne.