Atacați în fața sediului poliției din Sânnicolau Român, în timp ce agenții cereau ajutor

politisti 4

Doi localnici din comuna bihoreană Sânnicolau Român, soţ şi soţie, au fost ţinta unui atac de o brutalitate extremă  Oana şi Marius Călău se aflau în maşina personală în faţa sediului Poliţiei din comună, când au fost blocaţi de alte două autoturisme ocupate de şapte membri ai clanului Bojani, o cunoscută familie de romi din Sânnicolau Român.

Este vorba despre fraţii Dănuţ, Gheorghe, Andrei, Călin, Adrian, cel din urmă cunoscut cântăreţ de muzică populară, şi părinţii lor, Andrei şi Mihaela, conform adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: Doliu în Poliţia Română. Un polițist de 22 de ani și-a pierdut viața

„Au tăbărât pe noi“, povesteşte Oana Călău despre incidentul pe care cu greu îl va uita. Soţul ei, aflat la volan cu geamul deschis, a încasat-o primul. Femeia şi-a sunat întâi socrul, căruia a apucat să-i spună doar că se află la Poliţie cu familia Bojani, după care a ieşit din maşină, sunând la 112. „Am crezut că, dacă mă vor vedea, femeie, cu telefon şi vorbind la 112, vor înceta. Dar n-au făcut-o. Unul mi-a tras o palmă şi au continuat să dea în soţul meu, care a ieşit să mă apere. Când l-au văzut afară, s-au dus spre el, cu bâte. El a reuşit să intre în sediul Poliţiei, ca să ceară ajutor“, a explicat femeia. „Am crezut c-o găsesc moartă“

În sediul postului de Poliţie se aflau două tinere agente care, în loc să iasă ca să facă ordine cu bătăuşii, au ferecat uşa pe dinăuntru şi au sunat după întăriri, ceea ce i-a întărâtat şi mai mult pe bătăuşi, aceştia încercând să spargă uşa cu pumnii, picioarele şi bâte.

„A fost groaznic. Eu înăuntru, soţia afară. Am crezut că o voi găsi moartă când ies“, povesteşte Marius Călău.

Cauzele conflictului violent au legătură cu mediul politic local. Oana şi Marius Călău, foşti asistenţi sociali la Protecţia Copilului, sunt acum implicaţi într-un proiect comunitar derulat prin Asociaţia „Zâmbet şi Speranţă pentru Viitor“, în cadrul căruia au deschis şi administreză în Sânnicolau Român un centru de tip after-school pentru copiii de romi.

Citeste mai mult: AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *