Astăzi ar fi împlinit 64 de ani. Marele artist a plecat, moștenirea a rămas…

În data de 12 aprilie 2002, Drăgan Muntean mergea cu maşina de la Leşnic la Deva. Îşi ducea căţelul bolnav la medic. La ieşirea din sat, a simţit că i se face rău. A tras maşina pe partea dreaptă a drumului şi a pornit avariile. Un echipaj de poliţie de la Veţel l-a găsit… Era conştient încă… A mai apucat să îi roage să îi anunţe soţia…

O ambulanţă l-a transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Deva… Ca o ironie a sorţii, soţia sa, Mioara, care era în acest timp acasă împreună cu sora sa, a auzit sirenele unei ambulanţe care gonea către Leşnic…

„Chiar m-am întrebat oare după cine se duce? Din păcate, câteva ore mai târziu am aflat…”, îşi aminteşte Mioara Muntean.

Medicii au constat că suferise un accident vascular cerebral, provocat de ruptura unui vas de sânge, ceea ce i-a produs o puternică hemoragie. Era în comă de gradul IV. Câteva ore mai târziu, un elicopter l-a transportat pe Drăgan Muntean, în stare foarte gravă, la Târgu Mureş, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. A mai trăit opt zile…

În data de 18 aprilie 2002 a împlinit 47 de ani, iar două zile mai târziu, în 20 aprilie, ora 14:20, inima a încetat să-i mai bată.

„Nu voiam să accept ce se întâmplase, deşi, dacă stau să analizez acum, practic, era clar încă de la Deva că nu se mai putea face nimic, că era într-o stare mult prea gravă. Chiar mă gândeam că dacă există o şansă la un milion, să vând tot şi să îl duc acolo unde mi s-ar fi spus că ar fi posibilă salvarea lui. La început nu voiam să îi las să îl deconecteze de la aparate. Refuzam să cred că Drăgan a plecat. Medicii au făcut tot ce era omeneşte posibil, dar… atâtea zile a avut de la Dumnezeu! Unul dintre medici mi-a spus că ar fi putut să trăiască şi o sută de ani, aşa o inimă puternică a avut!”, povesteşte soţia lui Drăgan Muntean.

„După ce a mai trecut un timp, m-am gândit la ultimele zile din viaţa lui. Cu o seară înainte de accident şi-a îmbrăţişat de câteva ori fratele, de parcă şi-a luat rămas bun de la el. Tot atunci, Veta Biriş era invitată la o emisiune la TVR Internaţional. A sunat-o în direct şi a vorbit cu ea şi nu mai încheia conversaţia. Tot de atunci îmi amintesc că ne pregăteam pentru ziua lui, iar Drăgan insista ca în acel an petrecerea să fie organizată la Căminul Cultural din Leşnic.

N-a mai fost nici o petrecere pentru ziua de naştere, acolo a fost pomana”, spune Mioara Muntean. A murit la fel ca şi mama lui, care se stinsese din viaţă în anul 1983. La zece luni după ce Drăgan Muntean s-a stins, şi tatăl său a plecat în lumea celor drepţi, tot din cauza unui accident vascular cerebral.

Drăgan Muntean se odihneşte în cimitirul din satul Leşnic. La mormântul său, soţia găseşte de fiecare dată fie o lumânare, fie o floare, puse acolo de oameni care l-au cunoscut şi l-au iubit pe regretatul cântăreţ. „Nu există să merg la cimitir şi să nu găsesc acolo un semn că oamenii nu l-au uitat”, afirmă Mioara Muntean.

Continuarea articolului, pe hunedoaralibera.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.