Asociația Timișoara 2021, acord de parteneriat cu Ministerul Turismului

timisoara 2021 3

La sediul Palatului administrativ a fost semnat, luni, un acord de parteneriat între Ministerul Turismului și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Gazda evenimentului a fost Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, iar documentul a fost parafat de Bogdan Trif, ministrul turismului, și Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021.

„Sunt sibian și știu ce importanță a avut anul 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană. A fost o rampă de lansare și Sibiul a devenit cunoscut în întreaga lume, nu doar în Europa, pentru că acea nominalizare a dus la o mediatizare la nivel global și am avut turiști de pe tot mapamondul. Este important să știți să profitați la maximum de anul 2021 și să aduceți un număr cât mai mare de turiști în Timișoara. Este un proiect care – sper să nu vă supărați – nu vă aparține doar dumneavoastră, ci întregii țări, pentru că ne veți reprezenta din punct de vedere cultural pe toți. De aceea trebuie ca toate autoritățile să muncească și să fim siguri că anul 2021 ne va prinde cu lecțiile făcute.

Eu nu pot decât să vă urez succes și să vă asigur de tot sprijinul nostru. O să promovăm, începând de anul viitor, la maximum capitala Banatului, care va deveni și Capitala Europeană a Culturii. Vreau să vă spun că am început deja campania de promovare și la târgurile externe de turism la care este prezentă România, Timișoara a fost prezentată ca viitoare Capitală Culturală Europeană.

Nu trebuie să ne oprim la acest stadiu, ci să avem o strategie de promovare agresivă, în sensul bun al cuvântului”, a declarat Bogdan Trif, după semnarea acordului.

„Cred că semnarea acestui acord cu Ministerul Turismului este foarte importantă azi, pentru Timișoara va atrage turiști, atât pentru oraș, cât și pentru regiune. Prin semnarea acestui parteneriat cu Ministerul Turismului, care este de foarte bun augur, vom beneficia de prezența la târguri naționale și internaționale, vom putea să promovăm Timișoara Capitală Culturală Europeană și județul Timiș, dar și regiunea.

Proiectul nostru a prevăzut de la început includerea Timișoarei, a județului și a regiunii de vest. Voi da doar câteva exemple de evenimente care ar putea atrage turiștii – Festivalul Luminii (tocmai am avut Lumina Unirii), Cămine în mișcare (un festival ce reînvie tradițiile din zona Banatului) și festivalul gastronomic La Pas, care va avea loc în curând.

Nu în ultimul rând, Timișoara va avea un centru de artă, știință și tehnologie, care se dorește a fi un punct de atracție pentru artiști și specialiști în domeniul IT din România și din alte țări. Mă bucur că am semnat acest acord acum, pentru că avem timp să ne pregătim pașii pentru 2021”, a spus Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *