Asiatici depistați la frontiera sârbească

migrati

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului poliţiei de frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 13 cetăţeni din Asia, care au încercat să intre ilegal în România.

Aceștia au fost identificați pe raza localității de frontieră Grădinari, în timp ce încercau să intre în România cu un microbuz înmatriculat în Suedia, condus de un cetățean român.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Nicoleta Voica și Alin Bagiu s-au căsătorit (video)

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cinci cetăţeni din Iran, șase cetățeni din Irak, unul din Afganistan și unul din Pakistan, dintre care patru femei și nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

La cercetări, aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţeanul pakistanez și cel afgan i-au călăuzit pe ceilalți unsprezece cetățeni străini pentru a trece ilegal frontiera din Serbia, urmând a fi preluaţi de șoferul român.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, față de cei unsprezece, și de trafic de migranți pentru cele trei călăuze, la finalizarea cercetărilor fiind luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *