Asfaltul s-a turnat, dar lungi mai sunt străzile unei comune timişene…

ghilad 1

Cu două proiecte aproape finalizate, finanțate din fonduri guvernamentale, comuna Ghilad a rezolvat două obiective de infrastructură locală, respectiv modernizarea drumului comunal de legătură cu satul aparținător Gad, în lungime de 12 kilometri, și a altor zece kilometri de străzi.

 

Pentru aceste obiective au fost primiți peste 13 milioane de lei și, respectiv, aproape nouă milioane de lei. Cât privește primul obiectiv, pentru cei 183 de locuitori ai Gadului, asfaltarea drumului a însemnat „mai mult decât luna de pe cer”, a declarat primarul Cornel Guran.

 

Aceste asfaltări, însă, nu rezolvă complet drumurile interioare, pentru că comuna are în total 33 de kilometri de străzi, fără cele secundare. După aprecierea edilului, ar mai fi de asfaltat circa 15 kilometri de carosabil.

Preocuparea pentru modernizarea completă a străzilor a existat, edilii depunând o solicitare de finanțare la a doua ediție a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) împreună cu un studiu de fezabilitate, dar aceasta nu a primit răspuns favorabil.

 

Până să se poată aduce la standard întreaga rețea de drumuri, primăria a executat și va continua să efectueze lucrări de pietruire și nivelare a străzilor, acestea impunându-se după spargerile efectuate pentru introducerea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.

 

Pe lângă asfaltarea carosabilului, mai sunt de amenajat și aleile de circulație pietonală, care până în prezent au fost realizate pe porțiuni care însumează 1,5 kilometri, această investiție fiind susținută din bugetul local.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns