Asfaltări de 5,7 milioane de euro într-o comună timişeană! Proiectul vizează 33 de kilometri de străzi

Administrația locală dintr-o comună timișeană a adoptat o strategie mai pragmatică decât alte unități teritoriale atunci când a venit vorba despre proiectele de infrastructură depuse în vederea obținerii finanțării din fonduri guvernamentale.

În acest caz, totul se rezumă la o socoteală simplă: mai bine unul, dar să ni se aprobe, decât zece, pentru care să ni se dea bani doar pentru unul și acela să nu fie prima prioritate. Probabil că o asemenea abordare vine din realitatea imediată, pentru că în acest mandat încă ne aflăm în „sezonul proiectelor”, dar despre accesări de fonduri se aude foarte puțin, dacă nu deloc.

Proiectul „mare și lat” al edililor din Bucovăţ are valoarea de 5,7 milioane de euro și ar trebui să rezolve asfaltarea a 33 de kilometri de străzi, din Bucovăț și din Bazoșu Nou, satul aparținător.

Lucrările de modernizare ar cuprinde atât vatra veche a localităților, cât și noile cartiere, respectiv planurile urbanististice dezvoltate deja. În legătură cu aceste perimetre, în cazul celor promovate de primărie, trebuie spus că 70 la sută din suprafața lor este construită. Investiția are menirea să încheie acest capitol al urbanizării, pentru faza actuală de dezvoltare a comunei.

O altă prioritate locală o constituie modernizarea iluminatului public, care se va face etapizat. De asemenea, edilii doresc să amenajeze și mici parcuri în zonele nou-construite.

0 Comments

No Comment.