Asfalt nou până la Charlottenburg

asfalt 6

Consiliul Județean Timiș a inaugurat, marți, lucrările de reabilitare a Drumului Județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de șapte kilometri. Prin această investiție s-a realizat modernizarea infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la șase metri, cu acostamente de un metru.

De altfel, pe sectoarele de drum unde structura rutieră existentă nu a avut lățimea suficientă, s-au executat casete de lărgire din balast și piatră spartă, cu lățimea de un metru și grosimea de 0,55 m.

În cadrul proiectului de reabilitare, au mai fost realizate 28 de racorduri cu drumurile laterale, au fost reprofilate șanțurile existente și au fost amenajate noi șanțuri – din pământ sau beton – destinate scurgerii apelor meteorice de pe partea carosabilă.

Charlottenburg

„Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit o nouă investiție și să oferim cetățenilor condiții optime de deplasare. Nu este însă o investiție locală, ci una de interes regional, deoarece drumul face legătura cu o zonă cu potențial turistic major – satul rotund de la Charlottenburg – și, mai ales vara, mulți turiști folosesc această rută.

Așa cum ați putut deja observa, strategia noastră privind drumurile județene este coordonată și cu proiectele turistice pentru a face mai facil accesul la diferite obiective. Recent am recepționat un alt drum într-o zona turistică, Făget – Drăgsinești, care face legătura cu Lacul Surduc”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Pentru reglementarea circulației și siguranță în trafic, pe acest tronson al DJ 691A s-au executat lucrări de semnalizare rutieră verticală și orizontală prin intermediul indicatoarelor de circulație și a marcajelor pe partea carosabilă.

drum sarlota

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, este de 4.858.341,84 lei (TVA inclus), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

Drumul Județean 691A face legătura între Mașloc şi Brestovăț, iar sectorul reabilitat este situat pe teritoriul administrativ al comunelor Mașloc și Bogda.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Asfalt nou până la Charlottenburg

  1. Lăudabil, drumul arată foarte bine. oferă confort și plinătate tuturor celor care circulă pe aici. 1. De ce nu există însă indicatoare luminiscente nocturne pe marginea drumului ? Acestea lipsesc pe tot drumul Timișoara – Mașloc. Lipsa acestora diminuează considerabil fiabilitatea construcției, lăsând loc posibilităților mult crescute de accidente. 2. Cum se reglementează circulația vehiculelor care depășesc 25 tone pe aceste tronsoane ale drumului județean ? Circulă foarte multe autovehicule cu masa evident mai mare ( peste 40 chiar 50 tone) și nimeni nu știe cum se permite aceasta, cum se taxează circulația peste gabarit și cum se încasează și repartizează sumele aferente județului și comunelor de tranzit .

  2. Incredibil ! In 2018 s-a asfaltat un drum ! Doamne ce realizare . Draga Dobra te iubim ca ca tine nu gasim . Pai chinezii il faceau in doua zile si nici paMglica nu taiau. Fanfara a fost ? Din toate comisioanele, studii de fezabilitate si spagi in 28 de ani de guvernari nesimtite se faceau muuuulte autostrazi .

Lasă un răspuns