ASF va stabili noile tarife maximale RCA până pe 19 octombrie

Un milion de şoferi români, obligaţi să îşi reînnoiască RCA-ul de urgenţă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, miercuri, că va stabili tarifele de primă maxime pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA), pe categorii de vehicule, până pe 19 octombrie 2016.

„Conform art. 4 alin. 3 din Legea concurenţei, acestea vor fi adoptate prin hotărâre de guvern, urmând ca apoi să fie făcute publice”, se arată într-un comunicat al ASF.

În urma propunerilor primite în cadrul procedurilor de consultare publică, ASF a eliminat coeficientul „Delta” şi a definit o încărcare de siguranţă care să asigure acoperirea cheltuielilor cu daunele cu o probabilitate de cel puţin 95%. De asemenea, rata cheltuielilor va include şi costul capitalului. „A fost adăugată, în determinarea tarifelor de primă maxime (inclusiv la propunerea transportatorilor), şi marja de profit, aceasta urmând a fi cuantificată!, precizează ASF.

Noua metodologie de calcul pentru tarifele RCA „se va aplica pe baza de date solicitate de la toate societăţile de asigurări, inclusiv de la societatea Carpatica, actualizată la data de 30 iunie 2016”.

În zilele următoare, ASF procedează la colectarea şi agregarea datelor, precum şi la analiza primară individuală. „În acest proces, ASF va fi asistată şi de consultantul Milliman, care a centralizat baza de date iniţială”, precizează Autoritatea.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ASF va stabili noile tarife maximale RCA până pe 19 octombrie

  1. Cand vor stabili cei de la ASF si tarifele maximale pentru reparatiile din service.
    Oare cei de la ASF au comparat o factura emisa de o unitate service emisa catre o persoana fizica cu una emisa catre o firma de asigurari pentru aceleasi reparatii?
    Sunt sigur ca daca faceau acest lucru luau masuri si probabil nu se ajungea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *