Arsenie Boca va fi canonizat. Ce nume de sfânt i-a ales Biserica Ortodoxă

arsenie boca 1

Cercetătorul Florian Bichir a anunțat duminică seară, la postul de televiziune B1 TV, că Părintele Arsenie Boca urmează să fie canonizat de Biserica Ortodoxă Română, prima celebrare a sa urmând să fie făcută pe 28 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte de inaugurarea Catedralei Neamului.
Data, relatează radioresita.ro, este aleasă simbolic, duhovnicul de la Prislop murind la 28 noiembrie 1989. Numele de sfânt va fi Sfântul Arsenie de la Prislop.
Procesul de canonizare a început în urmă cu peste doi ani, când Comisia care se ocupă de procesul de canonizare a început să strângă informații despre munca și opera duhovnicului.
Florian Bichir nu a făcut întâmplător acest anunț, el fiind, alături de Romeo Petrașciuc și Raluca Toderel, coordonator al lucrării ”Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității”, trei cărți de documente inedite din arhivele CNSAS.
Acestea au fost singurele volume cu valoarea științifică acceptate și cercetate de Comisie.Raportul Comisiei de canonizare, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, va fi supus aprobării Sfântului Sinod în următoarea sa ședință a mai spus Bichir.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Arsenie Boca va fi canonizat. Ce nume de sfânt i-a ales Biserica Ortodoxă

  1. bine ca a venit momentul ,ma bucur ca am fost martor la Canonizarea unui Sfant ,Doamne ajuta in aceste vremuri a Romaniei si nu numai .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *