Arma secretă a USR Timiş rămâne în Toc

arma secreta

În Primăria Timişoara există un funcţionar public care debordează de simţ civic. Mirela Toc este o angajată ale cărei reclamaţii la adresa conducerii municipalităţii sunt mai multe decât like-urile dintr-o lună ale lui Nicolae Robu.

Încercare de înscriere în partid

Nu ştim dacă toate chiar sunt sau nu îndreptăţite, nu e rostul acestui articol. Cert este că Mirela Toc este percepută ca unul dintre adversarii cei mai virulenţi ai primarului Timişoarei, pe care îl atacă cu o frecvenţă lăudabilă pentru unii, exagerată, pentru alţii. Având acest statut, angajata primăriei a dorit să ducă lupta cu Nicolae Robu şi în plan politic, unde rezultatele pot fi spectaculoase.

Răspuns surprinzător din partea USR

Din această perspectivă, partidul care avea aceeaşi abordare critică faţă de primar era USR, aşa că gestul Mirelei Toc de a se înscrie în partidul condus de Dan Barna este unul firesc. Numai că iată că a apărut surpriza, una care a şocat-o total pe justiţiara din primărie. USR Timiş i-a dat cu flit Mirelei Toc, refuzându-i calitatea de membru. Iată partea cea mai importantă a justificării:

„Biroul local al USR Timişoara a considerat că adeziunea dumneavoastră va reprezenta o direcţie de atac a actualei administraţii, atât la adrea dumneavoastră, cât şi a USR, încercând discreditarea dumneavoastră şi a iniţiativelor pe care le-aţi întrepins”.

Reacția Mihaelei Toc

La aflarea veştii, Mirela Toc a luat foc, uitând, parcă, de eternul duşman Nicolae Robu şi revărsându-şi furia pe cei din USR:

„USR Timiş mi-a dovedit că nu diferă cu nimic faţă de restul partidelor şi ceea ce face la ora actuală nu este decât o intoxicare a masei mari de votanţi, pentru că ei au nevoie doar de membri executanţi şi supuşi, care să netezească drumul spre victorie al şefilor de partid, care s-au dovedit o gaşcă banală strânsă cu un scop precis pe malurile Begăi. USR nu face decât să orchestreze un circ aşa-zis democratic, pentru a pune mâna pe administraţia locală, dar fără să deranjeze sistemul. Asta se chema că vom schimba cu succes buzunarul”.

De ce a refuzat USR-ul înscrierea

Prima reacţie a multora dintre cei care se poziţionează împotriva lui Nicolae Robu a fost de a condamna decizia USR privind neînregimentarea Mirelei Toc, o armă care ar putea contribui chiar decisiv la înfrângerea primaurlui. Lucrurile trebuie privite şi dintr-o altă perpsectivă şi, dacă e să analizăm atent, putem spune că avem de-a face cu o mişcare inteligentă a celor din USR, din două motive.

Mai întâi, dacă Mirela Toc ar fi fost acceptată în partid, Robu şi susţinătorii ar fi avut, imediat, un mesaj solid de a a se apăra de criticile care ar fi urmat: toate acuzaţiile ar fi fost catalogate drept atacuri politice, diluând, astfel, gravitatea faptelor invocate.Tot ce ar fi susţinut Mirela Toc ca fiind în neregulă urma să facă parte dintr-un joc politic, de care lumea nu este interesată, ba chiar, scârbită.

În al doilea rând, cererea de intrare în partid, urmată de refuz, vine ca o mănuşă pentru USR în ceea ce priveşte viitoarea presupusă alinaţă dintre USR şi PNL. Cei din USR au tot fost acuzaţi că nu contenesc cu atacurile la adresa lui Robu şi că nu fac nimic pentru detensionarea siuaţiei.

Acum, prin respingerea Mirelei Toc, un adversar crunt al lui Robu, USR va putea spune că face, totuşi, ceva în această direcţie, iar primarul Timişoarei ar trebui să ia asta ca pe un mare favor şi să înceteze cu criticile la adresa USR. Vedem, iată, o mişcare extrem de abilă a partidului lui Dan Barna, un joc făcut pe seama lui… Toc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Arma secretă a USR Timiş rămâne în Toc

  1. Bine ca doamna nu este primita in Usr dar sunt doua persoane din conducerea judeteana si locala fosti membrii PCR si anume Falcoi si Rodica Militaru!

  2. Doamna Toc are vreo 36 de procese cu primăria, marea majoritate pierdute. A fost si dumneaei data in judecata pentru ca nu si-a platit cheltuielile la bloc, vreo 7200 lei, iar altcineva a castigat daune morale de 6000 lei. Deci mai usor cu pianul pe scari si cu marea pricepere a doamnei in ale legii. Iar de corectitudine, ce sa mai zic, trebuie sa-ti plateasca vecinii partea ta de cheltuieli?i

  3. Veti vedea dupa alegeri adevarata fata a acestui partid incropit la repezeala din securisti vopsiti , dar atunci va fi prea tarziu , ceea ce va urma o sa va afecteze direct si personal pe fiecare dintre voi , dar nu-i nimic veti ingrosa numarul celor care pleaca din tara de buna voie si nesiliti.Intr-o lume globalizata in care omul nu mai reprezinta nimic ….poate doar un numar intr-o statistica . Timisoara orasul florilor renumit pentru spritul occidental , eleganta, curatenie si bun simt a fost transformat cu buna stiinta incet si sigur in groapa de gunoi a Romaniei , ocupat temporar „din lipsa de forta de munca” de o populatie amestecata .Ceea ce se intampla este genocid , mizerie , poluare , hotiei si manipulare ,dar ceea ce va urma va fi si mai crunt .Sunt un tanar care se pregateste sa plece , trist dar adevarat pentru ca iubesc aceasta tara , aici am parintii ,rudele , prietenii !

Lasă un răspuns