Arderea deșeurilor vegetale, interzisă la Timișoara. Primăria plătește colectarea lor

Primăria Timișoara face apel la cetățeni să nu ardă deșeurile vegetale, deoarece colectarea acestora este realizată de o firmă specializată.

Timișorenii sunt rugați să strângă deșeurile vegetale în saci sau crengile să fie legate pe cât posibil și tăiate la maxim un metru lungime, puse la marginea carosabilului pentru a putea să fie colectate de firma de salubritate.

Colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor vegetale abandonate pe domeniul public al municipiului Timișoara sunt operațiuni plătite de primărie, care revin în sarcina Transclean. Timișorenii pot vedea pe site-ul societății în ce zi a săptămânii vin mașinile firmei pe strada lor pentru a colecta deșeurile vegetale. (transclean.ro/ http://transclean.ro/trasee/)

Ca urmare a semnalării frecvente de arderi ale miriştilor şi resturilor vegetale şi ale vegetaţiei pajiştilor atragem atenția că ESTE INTERZISĂ incendierea vegetației și a deșeurilor de orice fel.

Încălcarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Totodată,  arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracţiune dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală și se sancționează cu  închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Primăria mai atrage atenția asupra faptului că instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice sunt obligate să ia măsuri pentru întreținerea curățeniei, să nu ardă deșeuri vegetale sau menajere în curți, pe străzi sau în orice alte locuri.

 

foto: arhivă

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Arderea deșeurilor vegetale, interzisă la Timișoara. Primăria plătește colectarea lor

  1. …,,Primaria plateste colectarea lor…..”
    Care colectare ? De la idiotul de program facut de Robu in care obligi persoanele in varsta si pe cei fara venituri care stau la casa sa se deplaseze km intregi sa le care la Conteiner?Dau cazul Cartierului Freidorf unde este containerul cel mai apropiat la podul din Calea Sagului.
    Pana la venirea lui Robu saptamanal trecea o remorca care aduna resturile vegetale din fata caselor unde erau scoase.
    Mai era Curatenia de Primavara si Toamna cand pe langa obiectele inutile se scoteau crengile rezulrate din curatirea pomilor din gradini.
    Orasul NU era nici sufocat de gunoaie si nici de fum!!!

Lasă un răspuns