Arafat: Spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu sunt urgențe

Raed Arafat, despre ridicarea unor restricții: "Suntem pe un trend de scădere și ultimul lucru pe care îl vrem este să stricăm momentul ăsta"
Spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu sunt urgențe, a anunțat luni șeful DSU, Raed Arafat. El a precizat că această măsură este luată din cauza crizei COVID.
Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile operațiile și tratamentele care nu sunt urgente, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat.

Măsura nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care au nevoie de controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice sau care necesită proceduri de dializă.

CITEȘTE ȘI: Peste 650 de noi infectări în Timiș, cele mai multe în Timişoara-333, Giroc-40, Dumbrăviţa-35, Lugoj-33, Moşniţa-16

Fiecare caz este analizat de medicul care tratează bolnavul respectiv și decide dacă operația sau tratamentul în spital se pot amâna sau nu.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns