Arafat: Avem o creștere de 500 de cazuri, e un semn de îngrijorare. Măsurile luate nu sunt respectate

Raed Arafat: "Nu vrem vaccinare, nu vrem măşti, nu vrem teste, după care stăm şi ne mirăm: dar de ce suntem aici?"

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că înregistrarea a 500 de noi cazuri de îmbolnăvire este un semn de îngrijorare și că este clar că măsurile luate nu sunt respectate.

CITEȘTE ȘI: Femeie din județul Timiș, victima cu numărul 284 a coronavirusului. Nou bilanț al deceselor

„La acest moment, faptul că avem 500 de cazuri e un semn. Avem o creștere de transmitere comunitară. Măsurile care au fost luate, dacă la început au fost respectate, e clar că acum nu mai sunt respectate. Încă n-am trecut hopul. Trebuie să fim foarte atenți. înca nu putem să ne relaxăm, că totul e perfect. Trebuie să fim foarte atenți cum aplicăm regulile. OMS vorbește despre atenție mărită, dacă se scad brusc măsurile de autoizolare există riscul revenirii epidemiei”, a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că analizele au arătat că un vârf al epidemiei de coronavirus se va înregistra în România după Paște.

„Analizele arată un vârf în luna aprilie, după Paști. Asta depinde de modul în care ne comportăm. Schimbările în bine sau în rau pot să modifice aceste analize. Dacă începem să scădem această atenție atunci se va schimba și calculul matematic”, a declarat secretarul de stat.

Acesta a mai precizat că necesitatea prelungirii stării de urgență este „evidentă”, dar că speră să fie „ultima lună” de stare de urgență.

„Grupul va analiza ce măsuri vor fi prelungite sau nu, este nevoie de ordonanțe. Necesitatea prelungirii stării de urgență e evidentă prin faptul că trrebuie să continuăm anumite măsuri. Fiecare măsura va fi analizată. E nevoie de ordonanță ca să continui ce ai început. E prea devreme să te relaxezi și să spui că nu mai e nevoie de ordonanță. Prelungirea e foarte bine justificată. Prin faptul că tu renunți la starea de urgență înseamnă că ai transmis un mesaj de relaxare. Eu sper să fie ultima lună de stare de urgență. Dar nimeni nu poate garanta acest lucru. Depinde cum vor evolua lucrurile. Depinde de cum va fi impactul virusului în urmatoarea perioadă”, a mai declarat Raed Arafat, la „Marius Tucă Show”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Arafat: Avem o creștere de 500 de cazuri, e un semn de îngrijorare. Măsurile luate nu sunt respectate

  1. De ce scrieți toate tâmpenile pe care le debitează acest arafat ? De unde știe că va fi in vîrf de epidemie după Paște, care Paște are accest musulman ?

Lasă un răspuns