Aquatim a demarat controale pentru depistarea branșamentelor ilegale

Localnicii dintr-o comună sunt îndemnați să-și toarne vecinii care risipesc sau fură apă. Primarul le promite recompense

Aquatim a demarat controale pentru depistarea branșamentelor ilegale

Echipele Aquatim au început din această săptămână verificări a branșamentelor în mai multe localități din județul Timiș.

Această acțiune are loc ca urmare atât a sesizărilor venite din partea populației, cât și a neconcordanțelor apărute între cantitățile de apă declarate și cele reale.

”De-a lungul timpului s-au depistat mai multe cazuri în care unii utilizatori au apelat la metode ilegale, încercând să ocolească contorul societății pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă.

CITEȘTE ȘI: Un haos legislativ care pune oamenii pe drumuri. Doar într-o comună timișeană peste 200 de persoane nu pot dobândi dreptul de proprietate

Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea rețea, reprezentanții Aquatim S.A. reamintesc că o asemenea intervenție constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

Consecințele furtului de apă realizat prin branșamente ilegale sunt serioase, și se văd la nivelul întregii comunități, prin modificarea funcționării corecte a sistemului (supra-solicitarea conductelor, scăderea presiunii în rețea) și creșterea pierderilor fictive de apă (plata acestor consumuri se face de către ceilalți consumatori).

În perioadele caniculare, aceste probleme se văd cel mai bine, deoarece consumul de apă este crescut și din cauza persoanelor care folosesc apa de la rețea pentru udatul grădinilor.

Pentru posesorii de grădini există și alte soluții, la îndemână, pe care Aquatim S.A. le recomandă. Una e instalarea în gospodărie a unor bazine de captare a apei de ploaie și folosirea acesteia.

O alta e forarea de puțuri de mică adâncime. Ca exemplu, folosind o pompă acționată de un motor de 1 kW, costul cu energia electrică folosită pentru un metru cub de apă extrasă e de șapte ori mai mic decât costul unui metru cub de apă potabilă.

Aquatim atrage atenția asupra faptului că menținerea rezervelor de apă potabilă și a unei presiuni adecvate în rețea sunt esențiale și pentru protecția împotriva incendiilor.

Practicile ilegale și consumul exagerat pun în pericol întreaga comunitate, pe când printr-un consum rațional și cinstit, apa va fi acolo când vom avea nevoie de ea, chiar și pe perioade de secetă”, transmit reprezentanții Aquatim.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *