Aproape toţi angajaţii Termocentralei Mintia s-au înscris pe listele de disponibilizări. Se primesc aproape 50.000 de lei şi venituri de completare

protest mintia

Cea mai mare parte dintre angajaţii Termocentralei Mintia au depus cereri pentru a fi incluşi pe listele de disponibilizări de la Complexul Energetic Hunedoara.

Deocamdată, 530 dintre cei aproximativ 700 de salariaţi ai unităţii s-au declarat dispuşi să plece din companie, dar şi 887 de angajaţi din sectorul de minerit al Văii Jiului, anunță administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Totodată, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a decis să prelungească până în 21 mai, termenul până la care pot fi depuse cereri.

Persoanele disponibilizate vor primi plăţi compensatorii în sumă brută de aproape 50.000 de lei, de la bugetul de stat, venitul urmând să fie impozitat cu 10%. De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de 4 ani, iar cei din sectorul energetic, doi ani.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, de la Termocentrala Mintia, nu a recomandat angajaţilor să completeze cererile de disponibilizare motivând, între altele, că nu există o ordonanţă sau hotărâre de guvern prin care să fie susţinută suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *