Aproape şapte milioane de euro pentru infrastructura aeroportuară

Fără avion din Timişoara spre litoralul românesc

Un nou terminal pentru sosiri externe se va construi la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”, valoarea investiţiei, de peste 30 de milioane de lei (aproape şapte milioane de euro) fiind cea mai mare sumă care s-a investit de-a lungul timpului în infrastructura aeroportuară.

Noul terminal va avea o suprafaţă desfăşurată de 4.383 mp, trei fluxuri de pasageri, trei sisteme de benzi de bagaje zece puncte de control al documentelor şi trei puncte de control vamal.

În următorii ani, aproximativ trei milioane de pasageri vor tranzita acest modern terminal, dotat după ultimele standarde în materie de siguranţă.

„Vorbim de dezvoltarea integrată a zonei aeroportului pe teritoriul administrativ al comunei Ghiroda, iar primul pas este această nouă aerogară pentru plecări externe. Obiectivul de Investiţii Terminal Sosiri Curse Externe este numai o parte din programul de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, care va continua până în 2021”, a declarat Dan Idolu, directorul aeroportului timişorean. Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a precizat că ne aflăm în faţa unei noi investiţii majore pentru judeţul Timiş, aprobată de către Guvernul României.

„Avem semnat contractul pentru Centura Timişoara Sud şi acum iată că vorbim la modul concret şi de extinderea Aeroportului Timişoara, fiind vorba în total 64 de milioane de euro care vin cu siguranţă în judeţul Timiş.

Ne respectăm promisiunile şi vom continua să ajutăm comunitatea noastră, iar extinderea aeroportului, prin mobilitatea creată, va spori dezvoltarea economică a judeţului”, a spus Dobra.

La rândul său, Ionuţ Stănuşoiu, primarul comunei Ghiroda, a declarat că extinderea aeroportului are un rol foarte important în dezvoltarea celui mai mare parc industrial din judeţ, care se va realiza în această zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Aproape şapte milioane de euro pentru infrastructura aeroportuară

  1. Mare scrofala,cind drumul spre aeroport este de o singura banda pe sens si indicatoare,pe drum de tot rahatul/kk si lista de fezabilitate e lunga.😅

Lasă un răspuns