Aproape 60 la sută dintre elevii timișeni au obținut note mai mari de 5 la simularea Evaluării Naționale

Simularea examenului de Evaluare Națională s-a derulat în două etape în județul Timiș, din cauza situației epidemiologice care nu a permis susținerea probelor cu prezența fizică (așa cum prevede cadrul normativ) a tuturor elevilor din clasa a VIII-a în intervalul stabilit de Ministerul Educației.

Coroborarea rezultatelor obținute de elevi în cele două etape a simulării a reliefat un indicativ promițător pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a care învață în școlile timișene, rata de promovabilitate (având ca reper nota minimă cinci) fiind de 59,90 la sută (65,60 la sută fiind media națională). Trei dintre participanți au obținut nota 10 la limba maternă și 23, la matematică.

La nivelul județului Timiș, procentele de promovabilitate la simularea examenului de Bacalaureat (în acest caz nota minimă fiind 6), de 42,45 la sută (peste media națională), și de la simularea Evaluării Naționale au fost cele mai mari din ultimii ani.

”Ne bucurăm că am reușit să organizăm simularea examenului de Evaluare Națională pentru toți elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș, chiar dacă ea a fost decalată.  Testarea a fost importantă și pentru elevi, pentru a-și măsura nivelul cunoștințelor, pentru a se obișnui cu rigorile unui nou tip de examen și din perspectiva organizării, pentru că subiectele nu mai sunt transmise pe o foaie, ci avem un tip de broșură, după modelul testărilor internaționale, printat în ziua examenului. Vom realiza o analiză, pe mediul urban și mediul rural, și ne vom focusa pe acele unități de învățământ unde rezultatele sunt sub ceea ce ne-am propus”, a afirmat inspectorul școlar general Marin Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns