Aproape 500 de monede vechi, furate din casa unui specialist bănățean, recuperate

Aproape 500 de monede vechi, furate din casa unui membri corespondent al Societății Române de Numismatică din Anina, județul Caraș-Severin, au fost descoperite de polițiști, care au reținut doi bărbați, bănuiți de furt.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor din orașul Anina, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au făcut cercetări într-un dosar penal de furt calificat, după ce, luni, au fost sesizați de către un membru corespondent al Societății Române de Numismatică că doi bărbați, de 29 și 32 de ani, ar fi pătruns în locuința sa, de unde i-ar fi sustras o colecție de monede vechi.

Marți, polițiștii i-au depistat pe cei doi bărbați din Anina, bănuiți de comiterea furtului și au recuperat 492 de monede, emise în diferite perioade istorice.

Miercuri, față de cele două persoane a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Monedele urmează a fi expertizate de către specialiști din cadrul Ministerului Culturii, pentru a se stabili apartenența la patrimoniul cultural național și valoarea acestora.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aproape 500 de monede vechi, furate din casa unui specialist bănățean, recuperate

  1. Tipic comunist , adica acum nu dati inapoi monedele ?…omul le-a cumparat la bucata , voi acum vreti sa faceti pe dreakul covrig …mai mai , oare politistii astia au ” lucrat ” si in 17 dec 89 ?…eu asa cred .

Lasă un răspuns