Aproape 300.000 de români ar trebui să rămână fără permisul de conducere. Te numeri printre ei?

Toti cei care sufera de tulburari grave ale somnului nu vor mai primi carnet. Decizia, luata de parlamentul european, trebuie aplicata de toate statele membre.

In Romania, sunt aproximativ 300.000 de soferi bolnavi care pot adormi la volan, producand astfel accidente grave.

Ne petrecem un sfert din viata dormind, iar multi dintre noi se trezesc obositi, pentru ca sforaie fara sa stie. Unii nici nu stiu ca inceteaza sa mai respire in somn chiar si un minut.

Cele mai intalnite semnale ale apneei in somn sunt: sforaitul, somnolenta, oboseala, iritabilitatea, dar si migrenele. Toate il impiedica pe un sofer sa conduca in siguranta. Din aceasta cauza, Parlamentul European a decis ca cine sufera de apnee severa sau moderata sa NU mai poata obtine permis de conducere.

Reglemantarile vor intra in vigoare si in Romania, in conditiile in care tara noastra e pe locul 5 in clasamentul european al adormirii la volan.

De la sfarsitul anului, toti cei care vor sustine examen pentru obtinerea unui permis ori vor dori sa il schimbe trebuie sa mearga la doctor, care sa le dea un aviz ca nu sufera de apnee, adica intreruperi de pana la 1 minut ale respiratiei in timpul somnului.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns