Aproape 18.000 de elevi timișeni din ciclurile primar și gimnazial se pregătesc să susțină evaluarea națională

17.807 de elevi timișeni din clasele a II-a, a IV și a VI-a se pregătesc să susțină, în lunile aprilie și mai, evaluarea națională – examenul de evaluare sumativă a competențelor fundamentale dobândite pe parcursul anilor de studiu. Potrivit calendarului de organizare a acestui examen, prima probă scrisă, la limba română, respectiv limba maternă va fi susținută de elevii din clasa a II-a în data de 20 aprilie, urmând ca în 21 aprilie să aibă loc proba de citit în limba română și cea maternă.

CITEȘTE ȘI: O nouă tranșă de vaccinuri Moderna ajunge în țară. Cum sunt distribuite dozele

Proba dedicată matematicii a fost fixată pentru 22 aprilie, iar pe 23 aprilie vor fi susținute probele de scris și citit la limba română pentru elevii aparținând minorităților naționale. Elevii din clasa a IV-a vor fi testați pe 18 mai la limba română, pe 19 mai la matematică și pe 20 mai la limba maternă. Evaluarea elevilor din clasa a VI-a va debuta în 12 mai, cu prima probă de limbă și comunicare, urmând ca a doua zi, pe 13 mai, să aibă loc proba la matematică și științe ale naturii.

Deocamdată, potrivit actelor normative în vigoare, aceste evaluări nu pot fi susținute în format clasic de elevii care învață în unități de învățământ aflate în localități unde rata de infectare, calculată pe ultimele 14 zile, depășește 6 la mia de locuitori. Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a declarat că va solicita o reanalizare a acestei situații la nivelul Ministerului Sănătății, astfel încât examenele naționale să poată fi susținute cu prezența fizică la clasă a tuturor elevilor, indiferent de scenariul în care funcționează școlile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns