Aproape 11 milioane de maşini Volkswagen, Skoda şi Audi A3, chemate în service-uri, inclusiv la TIMIŞOARA

Volkswagen va rechema până la 11 milioane de vehicule diesel implicate în scandalul emisiilor, pentru a se asigura că motoarele acestora respectă standardele referitoare la nivelul noxelor.

În următoarele zile, VW va cere clienţilor din întreaga lume – bănăţenii defiind exceptaţi – să meargă la reprezentanţele grupului pentru reechiparea automobilelor diesel dotare cu softul care a generat scandalul.

De asemenea, autorităţile vor fi informate în octombrie în privinţa remediilor tehnice.

Compania este supusă unei presiuni imense de a rezolva cea mai gravă criză din istoria de 78 de ani a producătorului auto.

Autoritatea germană de reglementare a sectorului auto, KBA, a impus VW ca până pe 7 octombrie să prezinte un plan de a aduce nivelul noxelor la nivelul permis de lege.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.

Maşinile diesel cu „probleme” privind emisiile de dioxid de carbon ar fi: modelul Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3.

Aproximativ 1,2 milioane de vehicule Skoda echipate cu motoare pe motorină, din întreaga lume, inclusiv din România, au dispozitive de manipulare a emisiilor, a anunţat divizia cehă a grupului Volkswagen.

Audi a anunţat tot că 2,1 milioane de automobile ale mărcii, din întreaga lume, sunt echipate cu softul care a permis grupului german să trişeze.

Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns